Sport

Paszkany vrea mai puține echipe în Liga 1

Finanțatorul CFR-ului a declarat că echipele care au retrogradat sportiv sau nu au primit licența, nu ar trebui să evolueze în Liga 1.

Arpad Paszkany crede că sistemul cu play-off și play-out ar fi mai potrivit pentru campionatul românesc decât actualul sistem cu 18 echipe.
Șeful din Gruia spune că sistemul cu play-off și play-out ar fi mai profitabil pentru cluburi, deoarece ar atrage mai mult publicul spectator și telespectator, pentru că echipele de top s-ar întâlni de 4 ori pe sezon, dublu față de sistemul actual, în care se întâlnesc doar de două ori.  „Într-un sistem cu play-off, echipele de top s-ar întâlni de patru ori pe sezon, cel puţin. Televiziunile ar face ratinguri mai mari şi atunci ar ajunge mai mulţi bani în conturile cluburilor participante. În plus, ar da şi o veridicitate mai mare campioanei“, a spus Paszkany la Look Tv. Acesta nu este de acord cu FRF și LPF care au decis să nu scadă numărul echipelor din Liga 1, pentru a evita modificarea contractului cu televiziunile care transmit meciurile. „Cred că din milă s-a luat această decizie. Ce şi-au zis? Hai să nu-l supărăm pe primarul din oraşul X, că nu-l mai votează lumea fără echipă de fotbal în primul eşalon sau să ne păstrăm relaţiile cu nu ştiu ce conducător de club“, a mai spus șeful din Gruia.
Paszkany a anunțat recent că este în căutarea unui investitor interesat să investească la CFR, pentru că nu mai dorește să continue singur. „Feroviarii“ au transferat în această vară doar jucători liberi de contract (Florin Costea, Javier Velayos, Gregory Tade) și l-au împrumutat pe Damjan Djokovic de la Cesena. În plus, CFR a renunțat la aproximativ 10 jucători, confirmând declarațiile din primăvară ale lui Paszkany, acesta spunând că la finalul sezonul va face o remaniere a lotului, datorită rezultatelor mult sub așteptări înregistrate în primăvară.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter