Sport

Fostul fotbalist al Universităţii Cluj Nicolae Szoboszlay a primit titlul de cetățean de onoare al judeţului Cluj

Nicolae Szoboszlay, fost fotbalist al Universității Cluj, singurul supraviețuitor al echipei care a jucat în bejenie la Sibiu, a primit azi titlulul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj - „Clujean de Onoare”.

Fostul portar și antrenor al „șepcilor roșii“ a primit această distincție chiar în ziua în care a împlinit 88 de ani. Ceremonia de decernare a titlului „Clujean de onooare“ a fost condusă de Horia Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj. Acesta a rostit cuvinte de laudă la adresa lui Nicolae Szoboszlay: „Ne bucurăm să celebrăm viaţa şi activitatea marelui sportiv clujean, chiar de ziua de naştere a domniei sale, şi să-l cinstim aşa cum se cuvine pe cel care, prin intermediul excepţionalei sale activităţi dar şi prin performanţe remarcabile, a reuşit să promoveze imaginea acestui judeţ. Domnul Szoboszlay reprezintă un martor al istoriei, domnia sa fiind singurul supravieţuitor al echipei Universităţii Cluj plecată în bejenie, la Sibiu, în timpul dictatului de la Viena“, a spus Uioreanu.
Nicolae Szoboszlay a declarat că distincția primită îi dă un impuls moral și sufletesc, mai ales că a venit chiar de ziua sa de naștere. „Sunt profund impresionat că am astăzi atâţia susţinători. Această distincţie îmi îndulceşte ziua de naştere şi reprezintă un medicament pentru moralul şi sulfetul meu, care a avut, pe parcursul celor 70 de ani de activitate sportivă, multe răni, dar care astăzi se vindecă. Simt că nu rezultatele obţinute stau la baza acestei distincţii, ci felul în care m-am străduit să-mi menţin coloana vertebrală, cinstea, omenia şi fair-play-ul, mai ales de-a lungul carierei de antrenor“, a spus fostul portar al „șepcilor roșii“.
Szoboszlay a jucat la Universitatea Cluj între anii 1943-1944 și 1950-1952, ultima dată reușind promovarea în prima ligă. De asemenea, a antrenat pe “U” în două perioade: 1957-1958 (când a promovat din nou, ca secund al lui Ștefan Kovacs) și 1965-1967 (Divizia A). Între 1976 și 1986 a fost antrenor coordonator la centrul de copii și juniori, iar între 1986 și 2002 a fost consilier tehnic la FC Universitatea.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter