Sport

Echipa „U” Cluj de rugby a jucat primul meci în nocturnă

Echipa masculină de rugby a „universitarilor” a întâlnit în reprezentativa Ungariei în primul meci de rugby jucat cu nocturnă pe Cluj Arena, scor final 131-5.

La meciul de aniversare a 65 de ani de la înființarea secției de rugby „studenţii” Universității Cluj au zdrobit, pe stadionul Cluj Arena, selecţionata Ungariei cu 131-5, tabela de pe teren rămânând blocată la scorul de 100-5. Această partidă a fost și meciul de retragere a jucătorilor clujenii Cristian Săuan, Ioan Teodorescu, Bogdan Voicu și Bogdan Ionescu.

Antrenorul echipei de rugby, Bogdan Cantor a declarat că se bucură de prezența a rugby-știlor care au evoluat la clubul clujean și că acest meci va rămâne în memoria tuturor. „Este o sărbătoare frumoasă. Ne bucucrăm că am jucat acest meci pe cel mai frumos stadion din Cluj și cu siguranță sărbătoarea asta pentru mulți dintre jucători și pentru stafful echipei va rămâne o amintire plăcută. Au fost și momente grele, bine că până la final am avut și rezultate bune și am terminat pe un loc onorabil. S-a încheiat anul cu o sărbătoare frumoasă, 65 de ani, dar de la anu' începe greul și cu siguranță echipele nu ne vor mai trata la fel cum ne-au tratat anul acesta. Am făcut și niște transferuri și cred că vom arăta și noi mult mai bine în anul ce vine”, a declarat Bogdan Cantor.


Președintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraș a afirmat că este un eveniment frumos și că acest club a însemnat și înseamnă foarte mult pentru rugby-ul românesc. „Este o importantă sărbătoare a rugby-ul românesc pentru că este bine să ne cunoaștem trecutul pentru a fi mai puternici în prezent și în viitor. Clujul rămâne un oraș cu tradiție în rugby, o echipă puternică și un partener de încredere a Federației Române de Rugby. Este o onoare pentru mine să reprezint Federația Română de Rugby la această ceremonie”, a declarat Haralambie Dumitraș.

În cadrul ceremoniei de aniversare a fost lansată și cartea <„U” Cluj Rugby - 65 - Tradiție și preformanță - 1949-2014>, scrisă de jurnalistul Demostene Șofron.


Autorul cărții a îndemnat jurnaliștii să ducă mai departe munca regretatului profesor Gheorghe Bodea, cea de a scrie istoria întregului club Universitatea Cluj până în zilele noastre. „Este a doua ediție, prima a fost în 2000, 50 de ani de Universitatea Cluj este ediția a doua total schimbată, cu foarte multe lucruri noi, total adusă la zi așa cum trebuie să fie o lucrare de istorie a unei secții dintr-un club reprezentativ. M-am gândit la cei 100 de ani care urmează pentru Universitatea Cluj și cred că în momentul de față cred că noi, presa, avem obligația morală de a duce mai departe munca începută de regretatul profesor și cercetător Gheorghe Bodea, de a aduce la zi toate secțiile și disciplinele clubului Universitatea Cluj. Să nu uităm că atletismul va face 100 de ani, handbalul va fi la 95 de ani, voleiul la 85, baschetul la 75 de ani. Iată cum avem ocazia ca în 2019 să oferim o biografie completă, o istorie integrală a Universității Cluj la 100 de ani”, a spus Demostene Șofron.

Ceremonia s-a terminat cu o masă festivă, povești despre meciurile de altă dată și tradiționalul „Haide U!”

abonare newsletter