Sport

Revenire spectaculoasă la „U” Cluj? Fostul antrenor Adrian Falub se întoarce!

Revenire spectaculoasă la Universitatea Cluj? Fostul tehnician al „studenților”, Adrian Falub (49 de ani), s-ar putea întoarce de anul viitor la clubul său de suflet.

 

 


După ce a activat ca jucător și în mai multe rânduri ca antrenor al „șepcilor roșii”, Adrian Falub s-ar putea întoarce în cadrul clubului începând cu anul viitor.

 


Potrivit Liga2.ro, lui Falub i s-a propus funcția de manager sportiv al Centrului de Copii și Juniori al Universității Cluj, încă de când ar fi părăsit banca tehnică a echipei mari, în septembrie.

Adrian Falub, revenire surprinzătoare la „U” Cluj?

Adrian Falub s-ar fi înțeles deja cu Daniel Stanciu, directorul executiv al „studenților”, pentru un contract în noua funcție, care ar urma să înceapă oficial din ianuarie 2021. Practic, Adi Falub se va ocupa de organizarea și supervizarea activității antrenorilor, dar și a tinerilor fotbaliști din cadrul Centrului de Copii și Juniori al „șepcilor roșii”.


De fapt, notează presa de profil, „U” Cluj are drept obiectiv dezvoltarea sectorului juvenil, acolo unde „studenții” ocupă locul 16 în clasamentul întocmit de Federația Română de Fotbal (FRF) pentru clasificare academiilor de juniori. De altfel, la reunirea din vară, Adrian Falub a confirmat că va pune accentul pe tinerii din cadrul clubului, chiar dacă va „sacrifica” promovarea.

Adi Falub a antrenat prima echipă a lui „U” Cluj până la mijlocul lunii septembrie, părăsind echipa după un eșec, scor 1-2, cu SCM Gloria Buzău, în etapa a treia din actualul sezon de ligă secundă. Alb-negrii începuseră sezonul cu o victorie chinuită în deplasarea de la Aerostar Bacău (scor 1-0), iar apoi au pierdut acasă cu ASU Poli Timișoara (scor 0-1) și la Buzău.


Adrian Falub, a treia „descălecare” la noul „U” Cluj

Dacă „U” Cluj va confirma și oficial această mișcare (până la momentul redactării articolului încă nu a venit – n.r.), Adrian Falub ar urma să vină pentru a treia oară la noul „U” Cluj. De la debutul noului proiect, început în vara anului 2016, antrenorul dejean a mai activat în două rânduri ca antrenor principal al echipei mari.

Luând în considerare declarațiile făcute în iulie, noul post se potrivește „mănușă” pentru Adrian Falub. În vară, fostul antrenor al „studenților” a mărturisit că „U” trebuie „să își recapete identitatea”, mizând pe propria pepinieră, nu pe „transferuri de mercenari”, așa cum s-a întâmplat în vara anului 2019, atunci când au sosit o serie de fotbaliști portughezi.


„Anul ăsta ne gândim să crească jucătorii pe care îi avem aici, pentru că sunt foarte talentați”, a recunoscut Adrian Falub. Chiar dacă s-au despărțit la mijlocul lunii septembrie, Daniel Stanciu a avut doar cuvinte de laudă pentru fostul antrenor. „Am avut o colaborare extraordinară, cu siguranță ne va sprijini în continuare!”, dădea asigurări Daniel Stanciu.

„Noi trebuie să construim ceva, este al treilea an de ligă secundă, trebuie să facem o construcție altfel ca până acum. A fost o cosntrucție artificială, nici pregătiți de promovare, nici lot de promvoare (…) Vrem să construim o echipă, ne bazăm pe copii și juniori, crescându-i pe ei, să facem un fotbal bun. Dacă construcția va fi solidă, vom și promova... că va fi anul acesta, anul viitor, Universitatea Cluj va fi în prima ligă. Dar nu artificial, pompieristic!” Adrian Falub | fost antrenor „U” Cluj

CITEȘTE ȘI:

Falub declară REVOLUȚIE la „U” Cluj! Clubul își întoarce fața spre juniorii clujeni. Universitatea va fi în prima ligă, dar nu „pompieristic”.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter