Sport

Cel mai bun jucător de darts vine la Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/25_ziua/eric bristow.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Eric Bristow, cel mai bun jucător de darts din lume, este invitat de onoare la „Transilvania Darts Cup”.</p>

„Transilvania Darts Cup“ este un concurs internaţional de darts, care aduce în competiţie cei mai buni jucători de darts din Europa.

Iubitorii de darts din România vor putea participa la un eveniment organizat în premieră la Cluj-Napoca la sfârşitul acestei luni de către asociaţia sportivă Transilvania Masters. „Transilvania Darts Cup“ este un concurs internaţional de darts, care aduce în competiţie cei mai buni jucători de darts din Europa, pentru o demonstraţie extraordinară de precizie şi talent. La eveniment va fi prezent, printre alţii, şi legendarul Eric Bristow, ca invitat de onoare.

Englezul poreclit „Crafty Cockney“ (Londonezul şiret), a avut o contribuţie decisivă la transformarea darts-ului într-un sport urmărit de o lume întreagă. Multiplu campion mondial, Bristow a câştigat primul său titlu în 1980 şi aşa a început un deceniu de dominaţie valorică în care a reuşit să îşi păstreze titlul câştigând din nou în 1984, 1985 şi 1986. În 21 februarie 1989, la Palatul Buckingam din Londra, Bristow a devenit primul şi singurul jucător de darts care a primit mult râvnitul premiu „Member of the British Empire“ (MBE). Acest premiu i-a fost oferit pentru „serviciile aduse darts-ului şi exportului englez“ de către însăşi regina Elisabeta a II-a.

Din 2005, Eric Bristow este inclus în „Darts Hall of Fame“, ca membru fondator.

Interes crescut pentru darts

„Darts-ul a fost până nu demult, pentru români, un joc, un sport de nişă. Dar în ultimii ani interesul a crescut, au fost organizate numeroase competiţii, avem o Federaţie de Darts şi participăm la Cupa Mondială, astfel că a sosit momentul să celebrăm acest sport, aducându-l în atenţia publicului larg. Astfel s-a născut ideea de Transilvania Darts Cup“, a spus Liviu Şincan, reprezentant în România al celui mai mare producător mondial de echipament pentru darts.

Competiţia se va desfăşura în weekend

„Transilvania Darts Cup“ se va desfăşura la Boema Club (str. Taberei nr 4), în weekendul următor (25-27 noiembrie). Competiţia este deschisă tuturor jucătorilor pasionaţi, iar înscrierile se fac în prima zi a evenimentului, vineri începând cu ora 17, la Boema Club.

„Transilvania Darts Cup“ este un eveniment organizat de Asociaţia Sportivă Transilvania Masters împreună cu Harrows, AMM Design şi Consiliului Judeţean Cluj, cu sprijinul Federaţiei Române de Darts.

Organizatorii promit că evenimentul va avea loc în fiecare an şi se va bucura de fiecare dată de prezenţa unui mare jucător de darts, ca invitat special.

Ultimele Stiri
abonare newsletter