Sport

Alexandru Tudor a recunoscut că a ajutat Steaua în meciurile cu CFR Cluj: „Mi s-a distrus tot soclul de om cinstit”

Alexandru Tudor a acordat un interviu portalului dexologia.ro, acolo unde a recunoscut că a comis greșeli în favorea celor de la Steaua în meciurile cu CFR Cluj.

Fostul arbitru român s-a retras din activitate și a devenit în acest moment consilier al lui Gigi Becali. Tudor nu s-a ferit să recunoască în interviu acordat Părintelului Necula ceea ce ardelenii au bănuit ani la zile.

„Fiind un băiat foarte egoist, mă gândesc cum m-am ridicat de jos. Am avut la un moment dat o situație extrem de dificilă care m-a învățat foarte mult. E un episod pe care-l povestesc rar și pentru asta simt niște emoții. Aveam senzația despre mine că pot stăpâni orice tip de meci. Era o mândrie excesivă. Și-am fost delegat la un meci, cu scandal mare, un Steaua - CFR Cluj. Am avut până la pauză un meci perfect, căpitanii mă respectau, echipele se comportau impecabil, jocul era cursiv, foarte frumos. Intrând cu senzația asta de suficiență, de a putea controla orice și de a crede că poți face treaba asta de unul singur, m-am dus la pauză și m-am relaxat. M-am întors cu lipsă de concentrare.”; a declarat Alexandru Tudor.

La 13 ani de la celebrul CFR Cluj – Steaua 1-1, Tudor a recunoscut că a făcut meciul praf în repriza secundă. „Feroviarii” trebuiau atunci să primească două lovituri de la 11 metri, prima după un contact clar între Zapata de la Steaua și Semedo. Tot stadionul a văzut penalti, doar arbitrul a dictat lovitură de la colțul terenului.

„Prin minutul 50 i-am spus arbitrului de rezervă: 'Nu-l pui tu pe Andone să stea jos?'. Adică mă ocupam de lucruri colaterale jocului.Și în clipa aia, fundașul central de la CFR Cluj dă o diagonală de 60 de metri, Semedo se întâlnește cu portarul Zapata la 55 de metri de mine și eu văd corner, dar toată lumea știe că a fost penalty! De acolo s-a spart toată această chestiune. În momentul respectiv n-am realizat că e un câștig, această mare lovitură pe care o simțeam. Mi s-a distrus tot soclul de om cinstit, de om puternic care poate gestiona orice tip de meci”; a adăugat Tudor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter