Sport

Prima înfrângere pe Cluj Arena, fatală pentru Badea

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/12_ziua/01 fotbal u cluj vaslui _sc_022.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj a pierdut meciul de pe teren propriu cu FC Vaslui, 0-1, iar antrenorul Ionuț Badea a fost demis.</p>

„Șepcile roșii“ au fost învinse pentru prima dată pe Cluj Arena într-un meci oficial.

Universitatea a început bine meciul de sâmbătă seara. În minutul 3, Marinescu i-a pasat excelent lui Tony în careu, însă șutul nigerianului nu a nimerit cadrul porții. Același Tony a mai expediat un șut periculos de la peste 20 de metri, dar și acesta a trecut puțin peste poartă lui Cerniauskas. Claudiu Niculescu și Adrian Cristea au ratat și ei câteva bune ocazii de a deschide scorul. În prima repriză, oaspeții au avut o singură ocazie notabilă, în minutul 18, când Farkas a dat cu capul puțin peste buturile lui Matache.

În repriza a doua clujenii nu au reușit să mai fie la fel de periculoși, cei de la FC Vaslui având ocazii mai multe și mai clare de a marca. Ionuț Badea a schimbat linia de atac, înlocuindu-i pe Niculescu și Tony cu Machado și Cojocnean, însă nici aceștia nu au reușit să marcheze. Vasluienii au marcat golul victoriei în minutul 85, prin Adailton, care a înscris cu capul, în urma unui contraatac rapid.

În urma acestui rezultat, Universitatea a încheiat turul de campionat mai jos de locul 5, ultimul care duce în sezonul următor al cupelor europene. „Studenții“ vor juca următorul meci tot la Cluj, în 18 decembrie, cu CS Mioveni.

Badea dat afară, Niculescu interimar

Deși nu a fost încă făcut un anunț oficial, antrenorul Ionuț Badea a fost demis de patronul Florian Walter, lucru recunoscut chiar de tehnician. Badea nu s-a prezentat la conferința de presă de după meci, dar a vorbit cu jurnaliștii la ieșirea de pe stadion. „Nu am fost avertizat înainte de acest meci că aș putea fi demis. Este un moment de construcție continuă a echipei, este important să se faca o analiză, să se vadă lucrurile bune și lucrurile rele care s-au întâmplat de-a lungul timpului“, a declarat Badea după ce și-a luat la revedere de la jucătorii Universității.

Claudiu Niculescu a fost desemnat de patronul Florian Walter să conducă antrenamentele echipei până la numirea unui nou antrenor principal. Vârful „studenților“ este pentru a doua oară antrenor interimar, prima dată fiind chiar înainte de numirea lui Ionuț Badea în locul lui Marian Pană.

Caseta tehnică


Universitatea Cluj: Matache - Unguruşan, Pele, Szukala, Grecu - Marinescu, Boştină, Păcurar (Nasser '68) - Tony (Cojocnean '74), Niculescu (Machado '57), Ad.Cristea.
FC Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Balaur, Farkas, Milisavljevici - Gladstone (Costin '83), Pavlovici - Adailton, Wesley (Jovanovici '66), Sânmărtean - Temwanjera (Yero Bello '86).

Cartonaşe galbene: Păcurar '35, Niculescu '42, Szukala '66 / Pavlovici '31, Balaur '43, Gladstone '82, Yero Bello '90.

Arbitri: Alexandru Tudor - Octavian Şovre, Dorin Mudura - Florin Miron. Observatori: Aron Huzu, Adrian Ionescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter