Sport

U-BT Cluj a pierdut primul meci din acest sezon pe terenul lui Hapoel Holon

U-BT Cluj-Napoca a pierdut cu 78-68 pe terenul lui Hapoel Holon și a înregistrat prima înfrângere în stagiunea 2021/2022.

Începutul de meci a fost un duel între Michael Kyser și Andrija Stipanovic, cei doi pivoți au marcat primele puncte pentru cele două echipe.

Ambele echipe au avut un început modest la aruncările de trei puncte, fiind ratate primele nouă aruncări din spatele semicercului de trei puncte.  A 10-a încercare i-a aparținut lui Brandon Brown, cel care a marcat de la 6,75.


Noul conducător de joc al lui U-BT a marcat din nou de trei puncte la faza următoare și tabela indica un 12-12 mulțumitor pentru clujeni. Campioana României a preluat conducerea pentru prima dată la 17-15, atunci când Stewart a marcat o nouă aruncare de trei puncte.

Gazdele aveau să câștige primul sfert cu 22-20 după ce clujenii au pierdut ușor doi mingi în ofensivă. Hapoel Holon a prestat un joc mult mai bun în sfertul secund și s-a distanțat la la 32-24, moment în care Silvășan a fost nevoit să ceară time out.


Timpul de odihnă a avut efect rapid pe tabela de marcaj, iar la prima fază Eliajah Stewart a marcat un coș de trei puncte, fiind și faultat pe aruncare. Clujenii au tăiat patru puncte din diferență într-o singură fază și au revenit în joc.

U-BT a continuat jocul bun după time out și a egalat la 33 după un slam dunk al lui Dustin Hogue. Pivotul american avea să marcheze și la atacul următor, iar clujenii au preluat conducerea 35-33.


Hapoel Holon avea să câștige în cele din urmă prima repriză cu 37-36 după 20 de minute în care Stewart și Hogue au marcat împreună 20 de puncte pentru U-BT.

Cele două echipe au mers cap la cap în sfertul al treilea. Hapoel și U-BT s-au schimbat succesiv la conducerere.  În debutul sfertului, Hapoel l-a pierdut pe Bourdillon, cel care a primit două faulturi tehnice care s-au adăugat greșelilor personale, fiind eliminat cu șase minute înainte de sfertul al treilea.


U-BT Cluj a dominat ultimele minute din sfertul al treilea, în special datorită energiei lui Stewart. Jucătorul adus din Polonia a fost din nou omniprezent, fiind un adevărat „argint viu” în atac și în apărare.

Campioana României conducea cu 51-46 după ce Patrick Richard a marcat și a transformat o aruncare liberă pe care a primit-o în urma faultului încasat pe aruncare.


Holon a preluat din nou conducerea cu două minure rămase din penultimul sfert. Două coșuri de trei puncte marcate de Gray au dus-o pe echipa gazdă la 56-55.

Hapoel Holon a început în avantaj ultimul sfert, 58-55, și a reușit să se distanțeze rapid la 61-55 după coșul de trei puncte venit din mâna lui Misgav.

Gazdele și-au majorat avantajul și mai mult după ce Dustin Hogue a ratat șase aruncări libere consecutive.  Holon conducea cu 65-55 și soarta meciului părea în mare parte decisă.

Run-ul de 12 puncte consecutive pe care l-a înregistrat Holon a fost oprit de două aruncări libere marcate de Patrick Richard.

Hapoel Holon avea să închidă meciul cu trei minute înainte de final.  Johnson a marcat de trei puncte și a dus scorul la 70-57.

U-BT Cluj a încercat să revină pe final și s-a apropiat la șase puncte în ultimul minut de joc.  Cu toate astea, Hapoel Holon a gestionat bine rezultatul de pe tabelă și s-a impus în cele din urmă cu 78-68.

Stewart a fost cel mai bun marcator al meciului cu 18  puncte, fiind urmat de Hogue cu 17 și Kyser de la Hapoel cu 15.

Duminică, U-BT Cluj va juca cu SCM Timișoara în Liga Națională de baschet masculin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter