Sport

Horia Tecău şi-a anunţat încheierea carierei: „Multe emoţii curg în acest moment”

Tenismanul român Horia Tecău, vicecampion olimpic şi dublu câştigător de Grand Slam la dublu, şi-a anunţat încheierea carierei profesioniste, joi, la vârsta de 36 de ani, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare.

 

 


Horia Tecău încheie o carieră în care a cucerit 38 de titluri la dublu şi a jucat alte 24 de finale.

„Multe emoţii curg în acest moment. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit, pentru oamenii pe care i-am întâlnit. Sportul a fost locul meu de joacă, şcoala mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să mă perfecţionez în timp. Energia terenului de tenis şi a iubitorilor tenisului m-a oferit o imensă recompensă şi voi păstra acest sentiment pentru totdeauna. Acum a venit timpul să mă bucur de viaţă în alt mod şi să transform toată această energie într-o nouă formă”, a scris Horia Tecău.


Horia Tecău a câştigat 38 de trofee în cariera sa, dintre care trei de Mare Șlem: Wimbledon, în 2015, US Open, în 2017, ambele în echipă cu olandezul Jean-Julien Rojer, şi Australian Open la dublu-mixt, în 2012, împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands.

Cu Florin Mergea, Horia Tecău a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Din tenis, Horia Tecău a câştigat premii de peste 5,8 milioane de dolari, potrivit ATP.


Ultima evoluţie a lui Horia Tecău va fi sub culorile României, în meciul de Cupa Davis cu echipa statului Peru, programat pe 27 şi 28 noiembrie, la Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil, în lotul olimpic al României

Ultimele Stiri
abonare newsletter