Sport

Juniorii de la U-BT Cluj, calificați în play-off-ul European Youth League. Szenkuti, vedeta ultimului turneu

U-BT U16 a strălucit în primul turneu al anului. Juniorii clujeni s-au deplasat la finalul săptămânii trecute la Budapesta, acolo unde au disputat un nou turneu EYBL. Elevii lui Răzvan Cenean au obținut calificarea în Play-Off.

Akos Szenkuti, cel mai bun jucător la ultimul turneu Akos Szenkuti, cel mai bun jucător la ultimul turneu

 

 


U-BT a repurtat trei victorii și o înfrângere la competiția care a demarat vineri, cu partida împotriva celor de la Știința București. Derby-ul grupei a fost adjudecat de formația din capitală, s-a impus cu 67-56. Meciul a fost unul disputat în debut, apoi Știința și-a impus ritmul. Bucureștenii au condus la aproape 20 de puncte, însă U-BT a redus din diferență pe final. Din păcate, a fost prea târziu. Akos Szenkuti a contabilizat 23 de puncte, 12 recuperări și 5 pase decisive.

 


Tot vineri, alb-negrii și-au luat revanșa și i-au depășit pe cehii de la USK Praga, scor 48-35. Partida nu a oferit multe reușite pe tabela de marcaj, iar tinerii clujeni au intrat la cabine sub adăpostul unui ecart liniștitor, 32-15. Ulterior, ardelenii nu au făcut alți pași greșiți. Alexandru Bințințan a strâns 15 puncte și 11 recuperări, pe când Akos Szenkuti s-a evidențiat prin 10 puncte, 3 recuperări și 2 assist-uri. 

Duelul cu Sopron Academy a fost unul dificil.  U-BT a condus în meciul de sâmbătă cu 18-11, apoi maghiarii și-au revenit în actul secund. S-a mers cap la cap până în final, când U-BT a gestionat mai bine situația pe teren. Akos Szenkuti s-a evidențiat cu 24 de puncte, 16 recuperări și 6 pase decisive. Alexandru Bințințan a strâns 14 puncte, 6 recuperări și 3 assist-uri. Rareș Trandafir și Daniel Mureșan au combinat pentru 18 puncte.


În ultimul joc, U-BT a făcut instrucție cu BBA Komarno, scor 92-47. Juniorii lui Răzvan Cenean s-au instalat repede la conducere și nu au redus din turația motoarelor până la ultimul fluier. Ianis Domocoș a totalizat 17 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Akos Szenkuti a adăugat 15 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Szenkuti, vedeta turneului

La finalul turneului s-au acordat și premii. Mai exact, Akos Szenkuti a fost desemnat All Star al turneului, în vreme ce MVP-ul echipei este Alexandru Bințințan. 


U-BT încheie astfel pe locul doi grupa în sezonul regulat EYBL. Până acum, clujenii au un bilanț de șapte succese și un eșec în competiție. 

Răzvan Cenean, antrenor U-BT U16:


„Nu poate decât să ne bucure un rezultat ca acesta. Ne-am calificat în Play-Off-ul EYBL. Ne-am îndeplinit obiectivul cu un bilanț de șapte victorii și o înfrângere. La acest turneu am jucat de la meci la meci tot mai bine. Am făcut mari sacrificii din punct de vedere fizic. Îi felicit din suflet pe băieți, sunt mândru de felul în care au prestat pe teren. Mă aștept ca în următoarea perioadă să joace cu mai multă încredere și să bifăm rezultate la fel de bune.”, a declarat antrenorul echipei. 

CITEȘTE ȘI:

BASCHET: U-BT Cluj, a 13-a victorie la rând în competițiile interne

Mihai Silvășan, depistat pozitiv cu COVID-19. Antrenorul lui U-BT Cluj va rata meciul din weekend

Ultimele Stiri
abonare newsletter