Ştiri din Transilvania

Doi tineri ucraineni au fost coborâţi din Munţii Maramureşului de către salvamontişti

Doi cetăţeni ucraineni au fost recuperaţi de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră din Munţii Maramureşului.

Intervenție Salvamont/Foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont Intervenție Salvamont/Foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont

 

 


Salvamontiştii au fost solicitaţi, marți, pentru a veni în ajutorul a doi tineri ucraineni în Munţii Maramureşului.

Doi tineri din Ucraina au fost identificați în urma căutărilor, iar după ce li s-a evaluat starea de sănătate aceștia au fost coborâți de pe munte în siguranță.


CITEȘTE ȘI: 
Minor de 13 ani din Ungaria, accidentat grav pe Piatra Secuiului

„Cei doi cetăţeni ucraineni, de 21 şi 23 ani, au fost recuperaţi din apropierea Vârfului Mezipotoki, Munţii Maramureşului. (...) După eforturi îndelungate cei doi au reuşit să fie localizaţi de colegii de la STS Maramureş şi STS Bistriţa. Speriaţi fiind, aceştia au refuzat să coopereze cu autorităţile, dar ulterior s-a reuşit obţinerea coordonatelor acestora. (...) Ucrainenii au fost găsiţi şi după ce li s-a evaluat starea de sănătate sunt pregătiţi pentru extragere şi vor fi coborâţi din munte”, potrivit salvamontiștilor maramureșeni.

Cei doi cetăţeni ucraineni au fost predaţi ulterior polițiștilor de frontieră.  


Tentative de a scăpa de război

Luna trecută a intrat în vigoare o nouă lege privind mobilizarea în Ucraina. Tot mai mulți ucraineni încearcă să scape de armată și fug din calea războiului prin România.  

În zona Maramureșului, salvamontiștii români au reușit să salveze peste 100 de ucraineni în decurs de mai bine de doi ani. Cei mai mulți ucraineni jung în țara noastră prin Suceava, Satu Mare și Maramureș.


Din păcate, în perioada menționată, un număr de 19 ucraineni au murit în încercarea de a scăpa de război prin România.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trei ucraineni, căutaţi de salvamontiști în Munţii Maramureşului. Doi dintre ei sunt în hipotermie. Erau echipați cu adidași în condiții de iarnă.

Doi cetăţeni ucraineni au fost recuperaţi din Munţii Maramureşului. Un al treilea s-a întors înapoi în Ucraina.

Ultimele Stiri
abonare newsletter