Ştiri din Transilvania

Cod galben de ninsori și vânt, în Transilvania. Cum va fi vremea săptămâna viitoare?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o avertizare cod galben de viscol și ninsori în partea sudică a Transilvaniei.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h și temporar va ninge viscolit În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h și temporar va ninge viscolit

 

 


O atenționare cod galben de vreme rea a fost emisă de ANM, pentru intervalul 28 noiembrie, ora 20 – 29 noiembrie, ora 10. Fenomene vizate sunt intensificări ale vântului, ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 de metri. 

 


Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h și temporar va ninge viscolit.

Intensificări ale vântului se vor semnala și în sudul Banatului, al Transilvaniei și pe litoral. În zilele următoare, local și temporar, în zona montană vor mai fi intensificări ale vântului și ninsori.


Viscol la Vlădeasa

Iarna se face deja simțită la Vlădeasa, unde a nins viscolit, iar rafalele de vânt au ajuns sâmbătă până la 80 km/h. Severe Weather Alert Nord-Vest Romania a publicat pe Facebook un videoclip în care se vede cum ninge viscolit la Vlădeasa.

„Iarna e tot mai aproape de noi, iar de săptămâna viitoare, se vor albi din loc în loc și regiunile de la 300 m altitudine în sus. P.S.: Limita ninsorii este undeva la cota 1000!”, scrie Severe Weather Alert Nord-Vest Romania pe Facebook.


Vremea în săptămâna 29 noiembrie - 6 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice. În rest, valorile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul extrem al ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

CITEȘTE ȘI:

Vreme neplăcută în weekend, la Cluj: temperaturi scăzute și ploi

abonare newsletter