Timp Liber

Condimentul care elimină pietrele de la rinichi. Previne cancerul și stimulează digestia

Condimentul care elimină pietrele de la rinichi. Acest condiment este nelipsit din bucătăria românească fiind folosit la diferite preparate culinare precum tocănițe, ciorbe sau salate. Vezi mai jos ce fel de beneficii aduce organismului nostru.

Condimentul care elimină pietrele de la rinichi. Previne cancerul și stimulează digestia/ Foto: pixabay.com Condimentul care elimină pietrele de la rinichi. Previne cancerul și stimulează digestia/ Foto: pixabay.com

 

 


Condimentul care elimină pietrele de la rinichi, cu multe beneficii pentru organism. El este consumat atât crud cât și sub formă de sucuri, ulei esențial sau tinctură.

 


Este vorba despre mărar. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Condimentul care elimină pietrele de la rinichi. Previne cancerul

Condimentul care elimină pietrele de la rinichi. Mărarul este cunoscut atât pentru gustul pe care îl oferă bucatelor din bucătărie, dar și pentru beneficiile pe care le aduce sănătății noastre. Acest condiment are proprietăți diuretice. Consumat sub formă de suc și în combinație cu sucul de lămâie poate preveni formarea colicilor și la eliminarea pietrelor de la rinichi.

De asemenea, condimentul care elimină pietrele de la rinichi poate preveni și cancerul. Studiile făcute în ultimii ani au dovedit că extractul de mărar conține cantități mari de monoterpene, substanțe despre care se știe că stimulează activitatea enzimelor care combat agenții cancerigeni, notează doc.ro


Totodată, mărarul conține poliacetine. Această substanță are un efect puternic antifungic și antibacterian.

 


CITEȘTE ȘI:

Fructul care te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Tratează ulcerul și combate anemia

Fructul care te ajută să slăbești mai rapid. Are multe beneficii pentru organism și previne boli grave

 

Condimentul care elimină pietrele de la rinichi. Stimulează digestia

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, condimentul care elimină pietrele de la rinichi stimulează digestia. Mărarul stimulează digestia și reglează metabolismul, iar consumul acestei plante aromatice are ca efect benefic combaterea balonărilor. Pentru afecțiunile stomacului este indicat consumul tincturei de mărar sau de ceai din semințe uscate de mărar ( 5-8 g de semințe de mărar la 1 l apă clocotită și după 5 – 10 minute de infuzare se lasă la răcit; se bea câte o cană după o oră de la servirea meselor principale ale zilei), scrie 5fructe.ro.

Extractul de mărar este benefic și pentru piele. Acesta este indicat pentru diferite afecțiuni ale pielii precum edeme, răni sau iritații.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Previne căderea părului și cancerul

Fructul care reduce nivelul de colesterol. Te ajută să pierzi din kilograme și previne cancerul

Fructul care previne obezitatea, cu multe beneficii. Previne îmbătrânirea prematură și cancerul

Ultimele Stiri
abonare newsletter