Timp Liber

Via Transilvanica, recomandată de National Geographic ca destinaţie de neratat în 2025

Via Transilvanica a fost recomandată de către National Geographic ca destinație de neratat în 2025.

Via Transilvanica a fost recomandată de către National Geographic ca destinație de neratat în 2025 | Foto: Via Transilvanica - Facebook Via Transilvanica a fost recomandată de către National Geographic ca destinație de neratat în 2025 | Foto: Via Transilvanica - Facebook

 

 


Traseul de drumeţie Via Transilvanica este menţionat, alături de Braşov, în top 25 cele mai bune locuri de vizitat din întreaga lume în anul 2025, recomandate de National Geographic.

 


„De curând, publicaţia National Geographic a realizat un clasament cu 25 de destinaţii din lume de neratat în anul 2025. Printre locaţii extraordinare din Guatemala, Mexic sau Thailanda, se află şi un oraş de la noi din ţară! Din România, Braşov se află pe listă şi împarte locul cu Via Transilvanica drept destinaţii care sunt musai de vizitat în anul care vine. Ne bucurăm enorm că tot mai multe publicaţii de profil recomandă traseul nostru la nivel internaţional, iar asta se vede deja pe traseu, pentru că avem tot mai mulţi drumeţi din afară care vin să ne cunoască ţara”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Via Transilvanica.

National Geographic recomandă Braşovul ca destinaţie turistică în anul 2025 şi menţionează că regiunea poate fi explorată de-a lungul Via Transilvanica, traseu de drumeţie finalizat în anul 2022, care pleacă de la Putna şi traversează zece judeţe, până la intrarea Dunării în ţară.


În text se vorbeşte despre două dintre secţiunile Via Transilvanica: Terra Saxonum, care include Sighişoara, şi Terra Dacica.

Via Transilvanica - „Drumul care uneşte” - este un proiect iniţiat în anul 2018 de către Asociaţia Tăşuleasa Social din judeţul Bistriţa-Năsăud şi reprezintă un traseu turistic de lungă distanţă, de 1.400 kilometri, ce traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta-Turnu Severin.


Traseul poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau călare şi este semnalizat cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori şi borne de andezit sculptate individual.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traseul Via Transilvanica poate fi explorat virtual pe Google Street View. Este traseul de 1.400 de km care unește România

Via Transilvanica, traseul de 1.400 de km care unește România, a câștigat premiul publicului la European Heritage Awards

abonare newsletter