Timp Liber

Nu ai apucat să cumperi un cadou la timp? Știința are vești excelente pentru tine.

Un nou studiu făcut de Universitatea de Stat din Ohio aduce vești bune pentru cei care se simt vinovați atunci când întârzie cu oferirea cadourilor.

Oamenii preferă să primească un cadou întârziat decât niciunul, chiar și la două luni după eveniment. Foto: depositphotos.com Oamenii preferă să primească un cadou întârziat decât niciunul, chiar și la două luni după eveniment. Foto: depositphotos.com

 

 


Cercetarea, care urmează să fie publicată în Journal of Consumer Psychology, dezvăluie că ne facem griji degeaba când vine vorba despre momentul oferirii unui cadou.

 


Studiul arată că peste jumătate dintre americani se simt copleșiți de presiunea de a găsi cadoul perfect și de a-l oferi la timp. Însă această grijă este, în mare parte, nejustificată. Cercetătorii au descoperit că persoanele care oferă cadouri tind să exagereze impactul negativ al unei întârzieri.

Mai bine târziu decât niciodată: adevărul surprinzător despre cadourile întârziate

Teama de a fi perceput ca nepăsător îi determină pe mulți să facă alegeri pripite. Conform studiului, 70% dintre participanți au ales să trimită un cadou mai ieftin de Ziua Mamei, doar pentru a respecta data, în loc să aștepte pentru un cadou mai valoros care ar fi ajuns mai târziu.


Cercetătorii au făcut o descoperire și mai interesantă: destinatarii sunt mult mai înțelegători decât ne imaginăm. 

CITEȘTE ȘI:
Cum influențează zodia alegerea cadourilor de Crăciun? Descoperă surprizele perfecte pentru fiecare semn zodiacal!

Într-un sondaj care a cuprins 903 participanți, majoritatea a confirmat că preferă să primească un cadou întârziat decât să nu primească nimic, chiar și când întârzierea este de două luni.


Revelația care îți va schimba modul în care oferi cadouri

Pentru cei care tot se simt vinovați pentru întârziere, studiul sugerează că gesturile personale suplimentare pot compensa. De exemplu, personalizarea cadoului sau asamblarea manuală sunt apreciate ca semne de afecțiune, diminuând efectul negativ al întârzierii.

Concluzia cercetătorilor este clară: dacă trebuie să alegeți între a trimite un cadou întârziat sau a nu trimite deloc, prima variantă este întotdeauna mai bună. Un cadou neașteptat poate aduce bucurie chiar și în ianuarie, după ce sărbătorile s-au încheiat.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cu cât au crescut cheltuielile pentru sărbătorile de iarnă, față de anul trecut

Ultimele Stiri
abonare newsletter