Timp Liber
Condimentul care previne cancerul și îmbătrânirea prematură. Este VEDETA sezonului rece
Condimentul care previne cancerul și îmbătrânirea prematură este unul apreciat de mii de ani pentru proprietățile sale medicinale.
Condimentul care previne cancerul și îmbătrânirea prematură. Acest condiment era foarte valoros în Antichitate datorită beneficiilor terapeutice. Poate fi găsit în orice supermarket și este prezent în numeroase alimente și rețete. Este vorba despre scorțișoară.
Potrivit doc.ro, scorțișoara este vedeta sezonului rece, deoarece aroma sa puternică se potrivește cu vinul fiert, orice tip de ceai, cafea, plăcinte sau cozonaci.
CITEȘTE ȘI:
Cum ne putem crește imunitatea în sezonul rece. Sfaturile unui nutriționist clujean
Scorțișoara, condimentul care previne cancerul și este vedeta sezonului rece
Acest condiment este disponibil în majoritatea magazinelor sub diferite forme (batoane sau pudră) și conține calciu, fier, magneziu, fibre și antioxidanți.
Scorțișoara este asociată cu un risc redus de boli cardiace, cauza cea mai cunoscută pentru decesul prematur. La persoanele cu diabet de tip 2, un gram de scorțișoară pe zi are efecte benefice asupra indicatorilor din sânge.
Substanțele din scorțișoară reduc nivelul colesterolului LDL (colesterolul rău) și al trigliceridelor, în timp ce colesterolul HDL (colesterolul bun) rămâne stabil.
Condimentul care previne îmbătrânirea prematură și cancerul. Antioxidanții din scorțișoară sunt în top 7 cei mai puternici din lume. Scorțișoara protejează celulele sănătoase ale corpului de acțiunea radicalilor liberi. Un gram de scorțișoară pe zi previne îmbătrânirea prematură și instalarea afecțiunilor care vin cu înaintarea în vârstă.
Unii specialiști susțin că scorțișoara se află pe lista alimentelor care previn apariția bolii Alzheimer.
Scortișoara, condimentul care previne boala Alzheimer și previne îmbătrânirea prematură are mai multe beneficii decât cele menționate mai sus, precum reducerea stresului, calmarea durerilor de cap, reduce nivelul de oboseală din organism, arde grăsimile și luptă împotriva infecțiilor bacteriene.
Pe lângă beneficiile menționate, scorțișoare are și contraindicații. Persoanele care au piele sensibilă se pot irita dacă folosesc ulei care conține scorțișoară, de aceea acest condiment nu este recomandat copiilor sub 5 ani.
Efectele secundare apar atunci când scorțișoara este administrată în doze mari:
– reacții alergii
– înrăutățirea bolilor de ficat
– creșterea riscului de cancer și tumori (scorțișoara „Cassia”)
– deteriorarea ADN-ului în timp (studii pe animale)
– afte bucale
– scăderea glicemiei sub limita normală (amețeală, oboseală, leșin)
– probleme respiratorii (tuse, iritații, dificultăți respiratorii), mai ales la persoanele cu astm
CITEȘTE ȘI: