Timp Liber
Planta care previne anemia. Scade riscul infarctului și reglează tensiunea arterială
Planta care previne anemia este folosită pentru a condimenta preparatele culinare, precum supe, salate sau fripturi.
Planta care previne anemia este folosită pentru a condimenta preparatele culinare
Planta care previne anemia și scade riscul infarctului. Este o sursă bogată de antioxidanți, iar utilizarea lui pentru condimentarea preparatelor din bucătărie îi încurajează pe oameni să folosească mai puțină sare. Este vorba despre coriandru.
Frunzele coriandrului sunt folosite întregi, iar semințele sunt uscate sau măcinate, potrivit doc.ro.
Coriandrul, planta care previne anemia și reglează tensiunea arterială
Coriandrul, planta care previne anemia, aduce multe beneficii sănătăţii, însă nu sunt cunoscute de marea majoritate a oamenilor. Această plantă are 11 componente ale uleiurilor esenţiale, 6 tipuri de acizi, minerale şi vitamina.
Potrivit studiilor efectuate de Centrul Național pentru Biotehnologia Informației, coriandrul poate reduce în tensiunea arterială în rândul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Ionii de calciu și colinergic din compoziția plantei reduc apariția afecțiunilor cardiovasculare, inclusiv a afecțiunilor precum infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.
CITEȘTE ȘI:
Planta care reduce apariția infarctului și a tensiunii arteriale
Acizii din coriadnru, precum acidul linoleic, acidul oleic, acidul palmitic, acidul stearic și acidul ascorbic sunt eficienți în reducerea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, aceştia reduc nivelul depunerii colesterolului rău (LDL) de-a lungul pereților interiori ai arterelor și venelor, ceea ce poate duce la probleme cardiovasculare grave. Prin conținutul său ridicat de fier, ajută persoanele care suferă de anemie și le oferă un plus de energie.
Pe lângă toate beneficiile menționate mai sus, coriandrul, planta care reduce riscul accidentelor cardiovasculare grave și infarctului miocardic, are mai multe beneficii asupra organismului, precum reducerea alergiilor de sezon (exemplu rinita), reduce inflamația pielii, oferă protecție împotriva Salmonellei, vindecă variola și previne tulburările menstruale.
Ca orice aliment, coriandrul are și contraindicații. Consumul excesiv de coriandru poate poate provoca dureri abdominale, problema respiratorii, migrene și sensibilitatea ochilor la lumină.
CITEȘTE ȘI: