Timp Liber

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Mâncarea ce nu poate să lipsească de pe masa de Crăciun

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Află cum să faci cea mai gustoasă salată de boeuf, care nu trebuie să lipsească între bucatele de pe masa de Crăciun.

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Mâncarea ce nu poate să lipsească de pe masa de Crăciun Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Mâncarea ce nu poate să lipsească de pe masa de Crăciun

 

 


Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Cum se pregătește salata de boeuf pentru masa de Crăciun? Află cum poți să decorezi salata de boeuf și ce ingrediente nu trebuie să lipsească din aceasta.

 


Salata de boeuf nu lipsește niciodată de pe masa românilor de sărbători, în special de Crăciun. În acest articol vei vedea cum poți să faci cea mai bună salată de boeuf urmând o rețetă clasică, ușor de făcut.

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Ingrediente

Cea mai bună salata de boeuf conține următoarele ingrediente, după rețeta prezentată de savoriurbane.ro:


- 800 g de carne de vită cu os
- 3 l de apă rece
- 2 lingurițe de sare
- 500 g de morcovi, rădăcină de pătrunjel, păstârnac și o țelină mică
- o ceapă
- 1 linguriță de boabe de piper negru
- 150 g de castraveți murați
- 250 g de cartofi fierți în coajă
- maioneză din 3 gălbenușuri
- 3 lingurițe de muștar
- 200 ml ulei

Pentru decorul salatei de boeuf puteți folosi gogoșari murați, castraveți murați, măsline fără sâmburi, 2-3 ouă fierte, pătrunjel și maioneză.


Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Cum preparăm salata de boeuf de Crăciun?

Acum că avem toate ingredientele din rețeta pentru cea mai bună salată de boeuf de Crăciun ne putem apuca de treabă. Așezăm bucăți de carne și oasele într-o oală sub presiune și punem apă rece. Așezăm oala fără la foc. Mai departe curățăm zarzavaturile pentru salata de boeuf și le clătim cu apă.

Când oala începe să clocotească culegem spuma de la suprafață, iar după aproximativ o oră de fierbere adăugăm în oală și zarzavaturile. În același timp, adăugăm sarea și piperul boabe și unem capacul peste oală și lăsăm să fiarbă 45 de minute. Dacă nu aveți oală sub presiune timpul va fi mai îndelungat, iar dacă lichidul scade trebuie să completați cu apă rece. Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Între timp punem la fiert și cartofii cu coajă.


După ce e gata supa cu carne de vită pentru salata de boeuf, răcim oala și scoatem bucățile de carne și zarzavaturile, pe care le punem într-o strecurătoare. Ceapa din supă se aruncă. Supa de carnă din oală se lasă la răcit, după care se pune la frigider.

Așteptăm să se răcească zarzavaturile și carnea pentru salata de boeuf, după care le tocăm și le punem într-un castron mare.

CITEȘTE ȘI:

Alimentul benefic de pe masa de Crăciun. Previne bolile cronice și cancerul, însă consumat în exces devine TOXIC


Când se împodobește bradul de Crăciun. Obiceiuri și superstiții de sărbători

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Maioneza

Pentru maioneza pentru salata de boeuf, la fiecare gălbenuș se pun câte 2 lingurițe de muștar. Se pune destul de multă sare pentru că legumele o vor absorbi și nu foarte mult ulei. Amestecați totul bine, iar rezultatul se pune peste castronul cu zarzavaturi.

După ce ați terminat, mai rămâne doar decorul pe care îl puteți face cum doriți după ingredientele menționate mai sus, în prima parte a articolului.

După ce ați terminat de preparat cea mai bună salată de boeuf o puteți pune în caserole și apoi în frigider, unde dacă o lăsați câteva ore gusturile zarzavaturilor, cartofilor și cărnii se vor amesteca bine între ele și va ieși ceva delicios.

CITEȘTE ȘI:

Mâncarea care previne cancerul la colon. E cheia spre o viață sănătoasă și stimulează sistemul imunitar

Mâncarea care devine toxică dacă o reîncălzești. O greșeală pe care o facem, ce ne distruge stomacul

Ultimele Stiri
abonare newsletter