Timp Liber

Planta care îmbunătățește sistemul imunitar. Reglează metabolismul și menține ficatul sănătos

Planta care îmbunătățește sistemul imunitar este o plantă apreciată datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce organismului nostru. Reglează metabolismul și menține ficatul sănătos.

Planta care îmbunătățește sistemul imunitar. Reglează metabolismul și menține ficatul sănătos Planta care îmbunătățește sistemul imunitar. Reglează metabolismul și menține ficatul sănătos

 

 


Planta care îmbunătățește sistemul imunitar este bogată în mangan, fosfor, lipide, zahăr, vitaminele A, B, C, cinarină, polifenoli, fibre, oxidaze și flavone. Potrivit doc.ro, frunzele, tulpinile și rădăcinile de anghinare sunt folosite pentru a se obține extracte, care conțin o concentrație mare din anumite substanțe chimice. Aceste extracte sunt folosite ca medicamente, în tratarea diverselor afecțiuni.

Planta care îmbunătățește sistemul imunitar. Reglează metabolismul

Anghinarea, planta care îmbunătățește sistemul imunitar este o sursă bogată de vitamina C. Bulbii de anghinare conțin aproximativ 20% din doza recomandată zilnic pentru organism. Un consum moderat ajută organismul să-și formeze o barieră împotriva radicalilor liberi.


Pe lângă vitamina C, anghinarea este bogată în magneziu și mangan. Manganul reglează nivelul de aminoacizi și carbohidrați din corp, iar magneziul ajută la aportul de calciu din oase.

Potrivit sfatulmedicului.ro, anghinarea are cele mai înalte niveluri antioxidante dintre toate legumele, fiind pe locul 7 din 1000 în ceea ce privește conținutul antioxidant. Acești antioxidanți ajută la prevenirea mai multor boli, precum cancerul sau bolile cardiace.


 

CITEȘTE ȘI:


Cum scapi de ficatul gras. Alimentele recomandate după masa bogată de Crăciun

Condimentul care combate durerile de spate. Întărește sistemul imunitar și alungă oboseala


 

Anghinarea, planta care îmbunătățește sistemul imunitar. Menține ficatul sănătos

Conform unor studii, anghinarea, planta care îmbunătățește sistemul imunitar, ajută la apariția unor noi celule care au rolul de a proteja ficatul. 

Pe lângă beneficiile menționate anterior, cinarina și silimanina din anghinare reduc prezența toxinelor din corp și  ajută la eliminarea lor prin ficat.

Ca orice plantă minune, anghinarea are și contraindicații. Persoanele care sunt alergice la crizanteme, margarete sau galbenele pot fi alergice la extractul de frunze de anghinare, deoarece aceste plante au mai multe proprietăți comune. Semnele unei reacții alergice includ o erupție pe piele, mâncărimi, umflături sau probleme de respirație.  Totodată, anghinarea nu este recomandată femeilor care alăptează sau celor care suferă de insuficiență hepatocelulară.

 

CITEȘTE ȘI:

Planta care reduce stresul din organism și calmează artrita. Însă consumată în cantități mari devine TOXICĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter