Actualitate

Temperaturi de până la 29 de grade Celsius, în weekend. Cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani.

Meteorologii avertizează că în acest weekend s-ar putea înregistra cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani, iar în unele zone ale României maximele termice vor ajunge până la 29 de grade Celsius.

Final de martie cu temperaturi de până la 29 de grade Celsius/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Final de martie cu temperaturi de până la 29 de grade Celsius/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Chiar dacă aproape jumătate din țară se află sub Cod galben de vânt puternic, finalul lunii martie vine cu temperaturi ridicate, potrivit meteorologilor. 

CITEȘTE ȘI: 
Cluj-Napoca „a înflorit”! Primăvara în imagini spectaculoase. GALERIE FOTO

Astfel, din cauza unui val de aer tropical ce se va abate peste România, vremea se va încălzi în toată țara, iar temperaturile vor fi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru sfârșitul lunii martie.


„Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme deosebit de caldă. Astăzi, cu siguranță vom atinge pragul unei zile de vară, cu 25 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, potrivit Antena 3.

Ultimele zile ale lunii martie vor aduce astfel temperaturi ce se pot apropia de 28, chiar 29 de grade, ceea ce înseamnă că „vom atinge cu siguranță recorduri ale valorilor minime și maxime zilnice, cum de altfel și în această dimineață am înregistrat, la 20 de stații meteorologice, cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 29 martie”, a declarat reprezentantul Adminsitrației Naționale de Meteorologie. 


Potrivit meteorologilor, acest weekend de la sfârșitul lunii martie ar putea fi cel mai călduros din 1947 până în prezent.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo, 29 martie. Temperaturi de vară la final de martie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter