Actualitate
21 decembrie, ultima zi de plată a taxelor locale
<p><span style="font-size: small;"><strong>Primarul Emil Boc a anunţat că vineri, 21 decembrie, este ultima zi de plată a taxelor şi impozitelor locale. După această dată, cei care nu au reuşit să le plătească o mai pot face la ghişeele Poştei Române în perioada 24 decembrie-2 ianuarie prin mandat poştal în conturile postate pe site-ul primăriei.</strong>
„În 21 decembrie avem ultima zi de plată a taxelor şi impozitelor locale. Vineri aducem la cunoştiinţa contribuabililor că e ultima zi când se pot încasa taxele şi impozitele locale pe anul 2012. În perioada 24 decembrie- 2 ianuarie se pot achita la poştă, prin mandat poştal şi virament, toate tipurile de taxe în conturile care le vor găsi pe site-ul Primăriei. În data de 27 decembrie, exclusiv pentru urgenţe va fi deschis un ghişeu pe strada Moţilor numărul 17 pentru plata menzilor, taxe urbanism, taxe fără debit sau pentru cei care îşi schimbă buletinul”, a precizat Emil Boc.
Program prelungit la Evidenţa Populaţiei
De asemenea, joi, 27 decembrie, s-a prelungit programul de la evidenţa persoanelor pentru eliberarea de buletine, programul fiind de la 8.30 până la 18.30, iar vineri, 28 decembrie, se vor elibera actele între 8.30 şi 14.00. Din 3 ianuarie de la 8.30 se reia programul conform graficului anunţat la evidenţa populaţiei.
Primarul Emil Boc a precizat în plenul Consiliului Local că viziunea lui, anunţată încă din luna noiembrie, înainte ca Guvernul Ponta să decidă majorarea taxelor şi impozitelor, a fost de a păstra acelaşi nivel al taxelor şi impozitelor locale ca în anul 2012.
„Am înţeles că există o Hotărâre de Guvern nepublicată încă care se poate interpreta în două moduri, prevede obligativitatea de a majora baza de impozitare cu inflaţia sau lăsarea la latitudinea consiliilor locale. Dacă nu e obligativite pentru Consiliu Local propunerea mea e să lăsăm aceleaşi taxe ca şi anul trecut. Dacă după publicarea HG în Monitorul Oficial se va prevedea obligarea majorării taxelor cu inflaţia vom discuta în luna ianuarie şi vom decide printr-o altă hotărâre majorarea acestora”, a precizat primarul Emil Boc.
Citeşte şi:
Taxele şi impozitele locale nu se majorează în 2013
Potrivit proiectului, rămân neschimbate impozitele pe clădiri, mijloace de transport, terenuri, taxa hotelieră, taxa pentru spectacole de 2% şi taxa pentru publicitate de 2%. De asemenea, se va menţine bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care vor plăti taxele şi impozitele în anumite termene. Conform Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca,o analiză comparativă a realizărilor din 2008-2012 arată că, în sume absolute, realizarea veniturilor a crescut an de an de la 19,7 milioane în 2008 la peste 27,5 milioane în 2012 la persoane fizice. Realizarea veniturilor la persoane juridice a fost puternic influenţată de firmele care au intrat în insolvenţă în ultimii ani. Realizarea veniturilor a crescut la persoanele juridice de la 38,7 milioane în 2008 la peste 47,5 milioane lei în 2012.
Citeşte şi:
Impozitele locale rămân, deocamdată, nemajorate
Consilierii locali au votat menţinerea taxelor şi impozitelor locale la nivelul celor din 2012