Actualitate

GER: -28,3 ̊C – Vezi unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din acest an

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><strong><span style="font-size: small;">Mercurul termometrelor a coborât miercuri dimineaţă până la minus 28,3 grade Celsius la Întorsura Buzăului. Observatorii de la Staţia meteo din localitate au menţionat că la sol temperatura a fost şi mai scăzută, înregistrându-se minus 29,1 grade Celsius.


Cea mai joasă temperatură din această iarnă în judeţul Covasna a fost de minus 31 de grade Celsius în aer şi minus 33 de grade la sol şi s-a înregistrat pe 14 decembrie 2012 tot la Întorsura Buzăului.

Recordul absolut atins în ultima jumătate de secol la Intorsura Buzaului a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005. La acea dată, la sol au fost minus 37 de grade Celsius.


-26 la Miercurea Ciuc


Cea mai scăzută temperatură a iernii, în Harghita, s-a înregistrat miercuri dimineaţa, la Miercurea Ciuc, mercurul termometrelor arătând minus 26 de grade Celsius. Meteorologul de serviciul de la staţia meteo Miercurea Ciuc, Lado Gabriella, a declarat că, după ce s-a consemnat această valoare, cerul s-a acoperit de nori iar temperatura a început să crească uşor. Foarte frig a fost şi la Joseni, unde s-au înregistrat minus 25,4 grade Celsius, dar şi la Topliţa unde au fost minus 22,6.

Aceste temperaturi nu au pus probleme deosebite locuitorilor din Harghita, la Serviciul de Ambulanţă nefiind înregistrat niciun caz medical cauzat de ger.

De asemenea, jandarmii harghiteni au patrulat toată noaptea dar nu au identificat persoane fără locuinţă care aveau nevoie de ajutor, semn că acestea şi-au găsit din timp un loc unde să se adăpostească.

Minima absolută a lunii ianuarie, în Harghita, s-a înregistrat în anul 1985, la Miercurea Ciuc, când termometrele au indicat minus 38,4 grade Celsius.




Ultimele Stiri
abonare newsletter