Actualitate

1 milion de euro pentru reabilitarea unui pod vechi de 40 de ani. E la intrarea în Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca vrea să repare podul de la Nodul N de la ieşirea spre Floreşti, costurile reabilitării ajungând la peste un milion de euro. Banii provin din bugetul local.

Pasajul Nod N, care reprezintă legătura dintre cartierele Mănăştur şi Grigorescu, are o vechime de 41 de ani, timp în care nu s-au făcut decât reparaţii minore la cale şi trotuare. Pasajul supratraversează Calea Floreşti-DN 1, fiind situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Despre intrarea în Cluj-Napoca din zona nodului N, Primăria spunea că este mai aglomerată decât șoseaua București-Otopeni, fiind tranzitată zilnic de către 60.000 de mașini. În zona pasajului denivelat de la nodul N, administrația a autorizat și un bloc turn cu 25 de etaje care în prezent se află în șantier.


Despre podul de la nodul N, bicicliștii spun că aici Primăria a construit cea mai periculoasă pistă de biciclete din oraș.

În şedinţă de Consiliu Local de săptămâna viitoare, se vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii.


Potrivit proiectului, se propune execuţia următoarelor lucrări: reparaţii mai ales în zonele cu degradări din zonele marginale, precum şi pe ziduri, se vor proteja anticoroziv aparatele de reazem metalice, păcile dintre grinzi vor fi protejate cu mortare speciale, se vor îndepărta complet calea, hidroizolaţia, bordurile şi trotuarele existente, se va aplica pe toată lungimea podului o hidroizolaţie, se vor monta borduri din granit, se vor reface trotuarele şi se vor instala parapeţi de siguranţă noi.

Investiţia se ridică la 4,5 milioane de lei (1 milion de euro), iar durata de realizare a investiţiei este de 9 luni. Pasajul are o lungime totală de 51,3 metri.


De asemenea, tot în şedinţa de Consiliu Local se vor aproba şi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea pasajului Gării de pe strada Locomotivei.

Pasajul, care asigură legătura dintre străzile Corneliu Coposu spre comuna Baciu şi Piaţa Gării are o vechime de 48 de ani şi nu a beneficiat în acest timp de reparaţii capitale. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 11,5 milioane lei (2,5 milioane euro), durata de realizare fiind de 12 luni. Banii provin de la bugetul local.

abonare newsletter