Actualitate

Pădurea Hoia Baciu, inclusă de ziarul spaniol El Mundo în topul destinațiilor unde se petrec fenomene stranii

Cotidianul spaniol El Mundo a inclus Pădurea Hoia Baciu pe lista destinațiilor care nu trebuie ratate atunci când vine vorba despre fenomene stranii.

O pădure învăluită în legende, aflată la mai puțin de cinci kilometri de centrul municipiului Cluj-Napoca, îi fascinează pe turiștii dornici de o plimbare, dar și de aventură.

„Hoia Baciu este o pădure bântuită prin excelență. Legătura sa cu OZN-urile datează de la sfârșitul anilor ’60, când un biolog a făcut fotografii cu lumini inexplicabile deasupra pădurii. La scurt timp, un tehnician militar a fotografiat ceea ce păreau a fi farfurii zburătoare, iar ulterior, în anii ’70 au existat alte rapoarte similare despre obiecte zburătoare. De la senzații stranii la copii dispăruți, voci misterioase și evenimente paranormale – această pădure situată în nord-vestul țării are reputația unui loc înspăimântător”, notează jurnaliștii de la El Mundo. Pădurea


Hoia Baciu este menționată de ziariștii iberici alături de alte destinații mondiale unde se petrec fenomene inexplicabile: San Clemente – Chile, Roswell – SUA, Montserrat – Spania, Wiltshire- Marea Britanie, Nakhon Sawan – Thailanda, Triunghiul M – Rusia, Wycliffe Well – Australia, Bonnybridge – Marea Britanie și Zona 51 – SUA.

De-a lungul timpului, Pădurea Hoia Baciu a atras deseori atenția jurnaliștilor din străinătate. Publicații din Statele Unite al Americii și Regatul Unit au numit-o cea mai înfricoșătoare pădure din lume.


Aceasta se întinde pe nu mai puțin de 300 de hectare și a devenit un obiectiv turistic în anul 1968 atunci când localnicii au început să povestească despre fenomene paranormale.

Este aparent o pădure simplă cu stejari și goruni însă miturile și legendele țesute în jurul acestei păduri atrag anul mii și mii de turiști.


Pădurea este făcută celebră de mențiuni ale unor forme care ar fi apărut în această pădurea, forme care seamănă cu OZN-uri sau cu anumite forme neregulate de lumină sau copaci care au formă nefirească.

Pădurea s-a transformat dintr-o zonă verde de agrement într-un loc al misterului în urmă cu peste 60 de ani. Pionier în studiul fenomenelor paranormale din pădurea de stejari a fost biologul Alexandru Sift. În anii 1950, acesta a studiat fiecare colţ al pădurii.


Hoia Baciu a fost numită cea mai înfiorătoare pădure din lume, iar Poiana Rotundă este cel mai ciudat loc din pădure. Acest loc sfidează investigaţiile oamenilor de ştiinţă ai solului şi atrage anual atât vrăjitoarele din România, cât şi şamanii care încearcă să cureţe pădurea de răul ce domină pretutindeni.

Numită după un păstor care a dispărut în pădure cu o turmă de 200 de oi, Hoia Baciu a apărut în atenţia presei internaţionale în 1968, când Emil Barnea, tehnician militar, a fotografiat ceea ce a susţinut că era un OZN care plutea peste Poiana Rotundă. Ceea ce diferenţiază această poveste de alte mărturisiri cu privire la prezenţa OZN-urilor în România este că Barnea nu avea nimic de câştigat de pe urma afirmaţiilor, ci totul de pierdut. Guvernul comunist a echivalat credinţa lui în paranormal cu nebunie şi sabotaj, iar Barnea şi-a pierdut slujba într-o ţară care nu promitea niciun sprijin pentru cei concediaţi.


Astăzi, cei care se încumetă să intre în pădure raportează simptome ciudate - greaţă, anxietate, sentimentul de a fi urmărit - iar dispozitivele electronice sunt inutile.

Etichete: padurea hoia
abonare newsletter