Actualitate

Consiliul Județean „apasă” butonul de panică la Cluj Arena. Pază și protecție pentru stadion gol

Consiliul Județean Cluj se pregătește de noi investiții într-unul din cele mai moderne stadioane din țară, Cluj Arena.

Consiliul Județean „apasă” butonul de panică la Cluj Arena. Pază și protecție pentru stadionul gol Consiliul Județean „apasă” butonul de panică la Cluj Arena. Pază și protecție pentru stadionul gol

Astfel, forul administrativ județean a lansat o achiziție directă pentru servicii de montare a două butoane de panică, respectiv conectarea centralelor de alarmă la un dispecerat de monitorizare și intervenție rapidă cu o firmă de pază pentru stadionul din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Valoarea estimată totală a contractului se ridică la 3.500 lei (fără TVA), durata acestuia fiind fixată până în data de 31 decembrie 2020.

Potrivit Consiliului Județean (CJ) Cluj, scopul procedurii este respectarea Legii 333/2003 privind paza obiectelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și respectarea cerințelor din analiza de risc. Ofertele pot fi depuse până miercuri, 8 aprilie 2020, ora 10:30. De asemenea, ofertanții trebuie să vină cu prețul cel mai scăzut și trebuie să dețină licențe MAI pentru servicii de securitate de pază umană.


În prezent, CJ Cluj, prin Direcția de Administrare și Exploatare a stadionului Cluj Arena, își execută serviciile de pază cu pază proprie. Potrivit caietului de sarcini, Cluj Arena are trei posturi de pază, fiind obligatorie montarea a două butoane de panică pentru posturile 1 și 2, respectiv conectarea centrelor de alarmă la un dispecerat de monitorizare și intervenție rapidă.

CJ Cluj asigură stadionul împotriva calamităților

De asemenea, forul județean condus de Alin Tișe a demarat o altă achiziție privind servicii de asigurare împotriva incendiilor și a altor riscuri, respectiv asigurare de răspundere civilă față de terți pentru Cluj Arena, pentru o perioadă de 12 luni, începând cu data de 28 aprilie 2020.


Valoarea totală estimată a contractului este de 70.000 lei (fără TVA), iar termenul limită de primire a ofertelor este miercuri, 8 aprilie 2020. Potrivit caietului de sarcini, scopul procedurii este despăgubirea eventualelor pagube în cazul unui incendiu sau a altor riscuri la stadion, pentru următoarele evenimente: activități sportive, concerte, evenimente culturale.

Printre riscurile minime acoperite de Polița de asigurare se numără riscurile de: incendiu, trăsnet, explozie, cădere a aparatelor de zbor, ploaie torențială, vijelie, tornadă, grindină, greutatea zăpezii, avalanșă de zăpadă, cădere accidentală de corpuri, izbire din exterior de către mașini, distrugeri provocate de animale domestice sau sălbatice, vandalism (pentru 20.000 lei), furt prin efracție, tâlhărie, cutremur, furtună, uragan, inundație. Asigurarea de răspundere civilă față de terți se va face pentru suma de 480.000 lei.


Valoarea actuală a stadionului: 38,7 mil. de euro

Potrivit Consiliului Județean Cluj, valoarea totală a obiectivului Cluj Arena este de 185.259.019,23 lei (peste 38,7 milioane de euro), din care valoarea mijloacelor fixe este de 20.374.056,04 lei. De asemenea, veniturile pe anul trecut pentru Direcția de Administrare și Exploatare a stadionului finalizat în 2011 se ridică la 3.591.105,61 lei. Construcția stadionului a costat, în urmă cu aproape un deceniu, peste 45 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:


Licitație de 134.000 de euro pentru gazonul de pe Cluj Arena

CITEȘTE ȘI:


Sala Polivalentă şi Cluj Arena vor fi transformate în spitale de campanie dacă este cazul

 

abonare newsletter