Actualitate
O firmă clujeană cu lucrări în Coreea de Sud sau Italia va extinde skatepark-ul din Grigorescu, cu 2,65 mil. lei
Contractul privind reabilitarea și modernizarea skatepark-ului Rozelor a fost atribuit firmei Sport Play Systems.
O firmă clujeană cu lucrări în Coreea de Sud sau Italia va extinde skatepark-ul din Grigorescu, cu 2,65 mil. leiPortofoliul firmei Sport Play Systems SRL cuprinde mai multe lucrări la bazine de înot realizate în țări precum Coreea de Sud, Italia și Polonia, se arată pe site-ul societății. De asemenea, firma produce echipamente de joacă și de fitness, rampe de skate și mobilier urban. Licitația a fost atribuită firmei pentru suma de 2.654.080 lei, pentru proiectare și execuția lucrarilor. Suma va fi suportată din bugetul local al orașului.
Extinderea skatepark-ului este unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul bugetării participative din 2018. Clujenii se vor putea bucura de noul skatepark cel mai devreme în septembrie 2021, întrucât durata de realizare a contractului este de 15 luni de la semnarea contractului.
Skatepark modern pentru amatorii de sporturi extreme
Skatepark-ul Rozelor va avea o suprafață de 3.100 metri pătrați, din care 1.050 mp este suprafața skatepark-ului existent, iar 1.007 mp este suprafața care se va adăuga odată cu extinderea skatepark-ului, 730 mp este suprafața spațiilor verzi amenajate și 296 mp, cea a aleilor.
Proiectul de modernizare prevede eliminiarea vegetației distruse și lucrări de gazonare și de plantare de vegetație perenă. De asemenea, parcul va beneficia de un sistem de iluminat inteligent, de sistem de irigații modern și de mai multe cișmele, promite municipalitatea.
Ultimele amenajări în Parcul Rozelor, în urmă cu peste 10 ani
Parcul Rozelor a fost reamenajat acum 9 ani, când au fost investiți 670.000 lei în mobilier urban, sistem de iluminat public, panouri de baschet, bănci, o pistă de 500 de metri pentru biciclete și una de 2.000 de mp pentru role. De atunci, însă, în acest parc a fost dat uitării.
Chiar dacă skatepark-ul din Rozelor este bine amenajat, spațiul nu este suficient pentru a da libertate tuturor să practice în voie sportul preferat. Când deja se strâng mai multe persoane, începe să devină aglomerat. În plus, cei care vor să își petreacă timpul în parc, trebuie să fie mereu atenți la copiii din jur, pentru a nu provoca un accident.
CITEȘTE ȘI
Nu mai sunt bani la buget? Primăria Cluj-Napoca se împrumută cu 300 milioane de lei