Actualitate
Polițiștii clujeni i-au amendat pe șoferii care nu folosesc dispozitive de fixare în scaun sau centura de siguranță pentru copii
Polițiștii clujeni au trecut la partea a doua a planului de acțiune din cadrul proiectului „Copil Iubit la Bord”, sancționarea șoferilor.
Polițiștii clujeni i-au amendat pe șoferii care nu folosesc dispozitive de fixare în scaun sau centura de siguranță pentru copiiIeri, polițiștii clujeni au început aplicarea amenzilor pentru șoferii care nu respectă prevederile legale referitoare la utilizarea dispozitivelor de fixare în scaun și a centurilor de siguranță pentru pasagerii minori. Aceasta este partea a doua a planului de acțiune prevăzut în cadrul proiectului „Copil Iubit la Bord” sancționarea șoferilor.
Astfel, în zona Sălii Polivalente, a avut loc o acțiune în trafic a Inspectoratului de Politie Județean Cluj, prin Serviciul Rutier și Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, acțiune care a vizat tragerea la răspundere a șoferilor care încalcă prevederile legale referitoare la siguranța pasagerilor minori.
„Deși în ultimele patru luni, copiii nu au mai fost la școli, grădinițe sau creșe, iar mobilitatea părinților a scăzut semnificativ din cauza restricțiilor impuse de pandemie, numărul de victime rezultate din accidente rutiere NU a scăzut, dimpotrivă: în primul semestru al acestui an, 22 de persoane au decedat în urma accidentelor, cu 10 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut”, transmit reprezentanții „Copil Iubit la Bord”.
Proiectul integrat „Copil Iubit la Bord” este prima inițiativă bazată pe o abordare multisectorială, cu scopul îmbunătățirii siguranței copiilor ca pasageri ai autovehiculelor în Cluj- Napoca. Inițiativa dedicată prioritizării siguranței în trafic a copiilor ca pasageri ai autovehiculelor se derulează pe parcursul a doi ani, în urma unei finanțări oferite de către Global Road Safety Partnership, un program al Internațional Federation of Red Cross&Red Crescent Societies, prin Fondation Botnar și Botnar Child Road Safety Project. Proiectul este coordonat de Fundația Crucea Albă și realizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul Strategie și Dezvoltare Locală, Management Proiecte și Poliția Locală a municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și Departamentul de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
CITEȘTE ȘI
Inconștiență criminală! „În brațe e mai sigur”, „Locuim aproape” sau „Plânge”. Unde greșesc părinții când își plimbă copiii în mașină?