Actualitate

Clujenii blochează centrul orașului când își recuperează pruncii de la școală

Străzile Clujului sunt blocate din cauza părinților care vin după copii la școlile din centru, așteptând cu mașina pe avarii.

Clujenii blochează centrul orașului când își recuperează pruncii de la școală Clujenii blochează centrul orașului când își recuperează pruncii de la școală

 

 


Numărul autobuzelor școlare se dovedește a fi insuficient atunci când traficul este blocat de părinții care merg după copii la școală, iar din lipsa locurilor de parcare, mașinile stau pe avarii în mijlocul străzii.

 


Copiii nu pot ajunge la școală cu un singur autobuz

Unii clujeni sunt de părere că aceste aglomerări se datorează faptului că mulți părinți care locuiesc în cartierele din capătul orașului sau în Florești, își aduc copiii la școlile de renume din centru. Astfel, rutele autobuzelor CTP nu permit copiilor să ajungă la școală folosind doar o linie, iar aceștia sunt nevoiți să schimbe două sau trei autobuze ca să poată ajunge la școală. Din această cauză, părinții preferă să-i ducă pe aceștia cu mașina, pentru a se asigura elevii ajung la timp la cursuri:

„Părinții își așteaptă odraslele în fața școlii și mașinile îi așteaptă peste tot. Și se pare că nici un Walking Month sau autobuze de elevi nu reușesc să schimbe asta. Și pe alocuri înțeleg perfect. Când stai în capăt de oraș, în noile cartiere prost conectate și deservite de CTP parcă n-ai face 2 ore în bus dus-întors după ăla micu, bunicii nu pot să-l ia sau, mai rău, nu mai sunt, bonă nici așa, locuri de parcare nu găsești în jurul școlii, așa că ne riscăm 30 de minute pe avarii peste tot”, a scris Andi Daisler pe pagina sa de Facebook.


A început școala, dar și traficul

Străzile din preajma Liceului „Avram Iancu” și a Liceului „Nicolae Bălcescu” au fost descrise ca „un fel de coșmar, și pentru clujeni, și pentru primar”, a scris Viorel Nistor,  din cauza părinților care au mers să-și ia copiii de la școală.

„Ca să mergi din Florești la un liceu din Cluj, pentru că cred că sunt foarte mulți părinți care și-au făcut flotante ca să-și poată duce copii la școlile din centrul orașului, deși ei stau în cartiere mărginașe, cumva ei vor trebui să folosească 2-3 autobuze ca să-și ducă copii la școală și înapoi acasă, atunci mașina câștigă în cazul acesta ”, a spus Andi Daisler pentru Monitorul de Cluj.


El a anunțat că vineri va face un experiment prin care el, împreună cu un prieten, vor merge cu un autobuz, respectiv cu o mașină, din Florești până în centrul Clujului, la ora de vârf, pentru a vedea care dintre mijloacele de transport este mai eficient.

CITEȘTE ȘI:


Cât timp va rămâne închis Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca?

 

 

 

abonare newsletter