Actualitate

Ce se întâmplă cu piețele din județul Cluj? Unele piețe interioare rămân deschise, altele nu. Decizia rămâne în mâinile primarilor

Ce se va întâmpla cu piețele din localitățile clujene, rămâne să hotărască fiecare primar din județ. Care sunt variantele de funcționare?

Ce se întâmplă cu piețele din județul Cluj? Unele piețe interioare rămân deschise, altele nu. Decizia rămâne în mâinile fiecărui primar Ce se întâmplă cu piețele din județul Cluj? Unele piețe interioare rămân deschise, altele nu. Decizia rămâne în mâinile fiecărui primar


 

În urma unei ședințe care s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului, s-a decis ca fiecare primar în parte să hotărască modul în care piețele vor funcționa de acum înainte.


 

La ședință au fost prezenți primarii municipiilor, orașului Huedin și comunelor din județ care au în administrare spații destinate comerțului de produse agricole sau au autorizat asemenea activități private, pentru a evalua situația concretă din fiecare UAT.


Totodată, a participat și Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a insistat asupra importanței de a fi găsite măsurile adecvate pentru funcționarea piețelor agroalimentare, fără ca vânzătorii și cumpărătorii să fie expuși riscului de infectare cu COVID-19.

După discuțiile care au avut loc, s-au propus trei variante de funcționare ale piețelor, dintre care primarii trebuie să o aleagă pe cea pe care o vor aplica la ei în localitate.


Cele 3 variante de funcționare a pieței agroalimentare

-unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, se vor organiza astfel încât să  fie deschise;
-unde este posibil se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile din proximitatea piețelor;
-se vor organiza piețe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente.

Primarii trebuie să aleagă în cursul zilei de azi, varianta potrivită pentru piețele din unitățile administrativ-teritoriale pe care le administrează. Indiferent de varianta de lucru pe care o vor alege, piețele vor fi monitorizate zilnic, ca riscul de îmbolnăvire să fie cât mai redus.


CITEȘTE ȘI:

abonare newsletter