Actualitate
Consiliul Județean Cluj a alocat peste 5 milioane de euro în ultimii 10 ani Spitalului de Boli Infecțioase
Consiliul Județean Cluj a alocat sume importante pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Peste 5 milioane de euro au fost investiți în aparaturi medicale de ultimă generație.
Consiliul Județean Cluj a investit în ultimii ani 10 ani sume importante în domeniul medical, fiind alocată suma de peste 5 milioane de euro pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, cu scopul asigurării echipamentelor și aparaturilor medicale necesare instituției.
Astfel, în contextul conturării planului de investiții pentru anul în curs, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a realizat împreună cu departamentele de resort o analiză a fondurilor alocate în ultimii ani sectorului medical.
Investițiile, făcute în perioada 2010-2020
Pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, forul administrativ județean a alocat în perioada 2010-2020 suma de 27.501.000 lei, aceste finanțări având drept scop dotarea cu echipamente și aparaturi medicale de ultimă generație, derularea unor ample lucrări de reabilitare, modernizare și amenajare, precum și întocmirea documentațiilor și proiectelor necesare, după cum informează Consiliul Județean Cluj.
„Criza sanitară prin care trecem și în care Spitalul nostru de Boli Infecțioase s-a aflat în permanență în prima linie a demonstrat, din nou, cât de importante sunt investițiile în sănătate. Vom continua să alocăm fonduri pentru dotarea și modernizarea spitalelor, pentru a contribui astfel la creșterea calității actului medical și la oferirea celor mai bune condiții de cazare și tratament”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Aparatură de ultimă generație, achiziționată pentru spital
Printre investițiile pentru care Consiliul Județean a alocat fonduri se află achiziționarea a două computere tomograf, a unui mamograf digital, un aparat RX pentru fluoroscopie și radiologie digitală cu doi detectori, un aparat pentru biologie moleculară, un analizor pentru laboratorul de diagnostic molecular, o ambulanță, un aparat de identificare microbiană, ecografe pentru diferite tipuri de investigații, o unitate de coagulare cu argon plasma, laser robot, stereomicroscop, audiometru clinic sau trei microscoape optice, dar și alte aparaturi medicale necesare.
CITEȘTE ȘI