Actualitate
Curățenie „de primăvară” pe străzile din Cluj. Carosabilul și trotuarele vor fi spălate cu detergent
Primăria Cluj-Napoca, alături de firmele de salubritate stradală, au demarat o campanie de spălare a străzilor cu detergent.
Firmele contractate de Primăria Cluj-Napoca pentru serviciile de salubritate stradală acționează în această perioadă în vederea desfășurării proceselor de spălat cu detergent a străzilor și trotuarelor din municipiu. Acțiunile precum periat mecanizat, manual, tandem cu cisternă/furtun, se desfășoară ca parte a campaniei Clujul mai curat, separat de programul obișnuit de salubrizare stradală care continuă.
Programul pentru aceste zile este următorul:
Sectorul 1 (operator responsabil: SC Supercom SA):
Marți, 6 aprilie
- Str. Mehedinți
- Str. Parâng
- Str. Zorilor
- Str. Uzinei Electrice
- Aleea Stadionului
- Str. Memorandumului
- Str. G. Barițiu
- Str. I. P. Voitești
Miercuri, 7 aprilie
- Str. Bihorului
- Str. Iacob Bologa
- Piața 14 Iulie
- Str. Sinaia
- Str. C. A. Rosetti
- Str. Rahovei
Sectorul 2 (operator responsabil: C.S. Brantner Vereș SA)
Marți, 6 aprilie
- Str. Romul Ladea
- Str. Tache Ionescu
- Str. Voievod Gelu- Str. Byron
- Str. Iris
- Str. Sobarilor
- B-dul Nicolae Titulescu
- Str. Paris
- Piața 1 Mai
Miercuri, 7 aprilie
- Str. Dâmboviței
- Str. Fabricii
- Str. Ialomiței
- Str. Barc 1
- Str. Cpt. Grigore Ignat
- Str. Ion Ionescu de la Brad
- Str. Daniil P. Bărceanu (fosta str. Fabricii de Spirt)
- Str. Lalelelor
- Str. Someșului
Programul „Clujul mai curat” include o amplă acțiune de salubrizare care se desfășoară în perioada aprilie-mai în toate cartierele municipiului. Sunt cuprinse acțiuni suplimentare, obișnuite pentru așa-numita „curățenie de primăvară” din municipiu, precum cele descrise mai sus.
Amintim că, anul trecut, primăria a desfășurat campanii de dezinfectare a străzilor și trotuarelor din municipiu, în contextul pandemiei de coronavirus. Ulterior, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că spălarea străzilor cu dezinfectanți, ca măsură de limitare a răspândirii coronavirusului, ar putea fi ineficientă și periculoasă. Pulverizarea de soluţii dezinfectante pe străzi, aşa cum se procedează în unele ţări, nu permite eliminarea noului coronavirus şi poate crea un risc sanitar, a avertizat OMS.
În plus, străzile şi trotuarele nu sunt considerate rezervoare de infectare cu COVID-19, iar pulverizarea de dezinfectanţi, chiar şi în exterior, poate fi periculoasă pentru sănătatea umană. Nu este în niciun caz recomandată pulverizarea de dezinfectanţi asupra persoanelor, acest lucru putând fi periculos fizic şi psihologic şi nereducând capacitatea unei persoane infectate de a propaga virusul prin picături sau contact, insistă OMS.
CITEȘTE ȘI
„Clujul mai curat”, deși a plouat! Spălarea drumurilor a creat aglomerație în oraș