Economie

Programul Start-Up Nation 2024 va beneficia de finanţare europeană de 400 de milioane de euro

Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro.

Programul Start-Up Nation 2024 va beneficia de finanţare europeană de 400 de milioane de euro. Sursă foto: Pixabay.com Programul Start-Up Nation 2024 va beneficia de finanţare europeană de 400 de milioane de euro. Sursă foto: Pixabay.com

 

 


Programul Start-Up Nation 2024 va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro. 

„Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va aduce, astfel, o serie de noutăţi. În primul rând, acesta va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro. (...) antreprenorii vor putea accesa granturi nerambursabile majorate cu aproximativ 50.000 lei, fiind, însă, obligatorie formarea profesională. 


Acest criteriu de eligibilitate se referă la efectuarea unor cursuri de antreprenoriat, cu o durată de 40 de ore. Platforma electronică de înscriere va include, în acest sens, un modul dedicat selecţiei formatorilor", se precizează într-un comunicat al Ministerului Economiei, citat de Agerpres.ro

Astfel, valoarea alocației financiare nerambursabile ajunge la 250.000 lei/IMM, acoperind cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse, cu obligația creării a minimum două locuri de muncă.


Totodată, la şedinţa de lucru a Consiliului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM-urilor (CCDIMM), organizată la sediul central al Ministerului Economiei, au fost prezentate şi dezbătute proiectele procedurilor de implementare ale programelor Start-Up Nation, Femeia Antreprenor, precum şi a celui de Consolidare a IMM-urilor prin acces îmbunătăţit la finanţare (Româno-Elveţian).

În 2017 a fost lansată prima ediție Start-Up Nation România și a avut un buget de peste 1,3 miliarde de lei, fiind finanțați 7.150 de beneficiari, din care la 31 decembrie 2021 mai funcționau 7.075 de întreprinderi. De asemenea, au fost create 17.688 noi locuri de muncă, din care 14.347 pentru persoanele defavorizate, potrivit turism.gov.ro. 

CITEȘTE ȘI:

A treia ediție a programului Start-Up Nation, lansată marți! Înscrieri la fondurile de maxim 200.000 lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter