Economie
Discuţiile de la Ministerul Muncii cu reprezentanţii FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au vizat piaţa muncii
<p><strong>Discuţiile de la Ministerul Muncii cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au avut un caracter preponderent tehnic şi au vizat politicile publice pentru piaţa muncii, au declarat, vineri surse apropiate întâlnirii, la finalul primei dintre cele trei programate de creditorii internaţionali cu specialiştii ministerului.
'Au fost abordate, din punct de vedere tehnic, politicile publice pentru piaţa muncii şi s-a discutat despre Planul Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, inclusiv despre Legea uceniciei şi stimulentele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru angajatori', au spus sursele citate.
Potrivit acestora, în cea de-a doua întâlnire cu caracter tehnic de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) pe care reprezentanţii FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au programat-o pentru luni, discuţiile se vor centra pe sustenabilitatea sistemului de pensii publice şi efectele Legii pensiilor, la doi ani după implementare.
Misiunea comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a început marţi a şaptea şi a opta evaluare a acordului Stand By cu România. În cadrul vizitei, programată să se deruleze până pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evoluţiile recente ale economiei româneşti, reformele structurale şi bugetul pentru 2013.
Valoarea totală a actualului acord al FMI cu România este de 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300 la sută din cota pe care România o are la Fond.