Economie
Urmează un val de concedieri în următoarea perioadă. Care sunt companiile care vor reduce locurile de muncă?
Europa va fi lovită de un tsunami de concedieri în următoarea perioadă, iar România nu va fi ferită de acest lucru. Deși lideri europeni ajută statele membre cu diferite fonduri pentru păstrarea locurilor de muncă, specialiști anunță un val de concedieri în viitorul apropiat. Cele mai lovite industrii vor fi transportul și comerțul cu amănuntul.
Urmează un val de concedieri în următoarea perioadă. Care sunt companiile care vor reduce locurile de muncă?
Momentul în care pandemia a venit peste noi, țările europene au ordonat întreprinderilor să închidă iar angajații să rămână acasă. Pe măsură ce virisul s-a răspândit, guvernele au luat măsuri radicale pentru a proteja angajatorii de un număr ridicat de șomaj, oferinând milioane de euro companiilor.
Aproximativ 59 de milioane de locuri de muncă riscă acum să reducă orele, să plătească încetări temporare sau concedieri permanente, în special în industrii precum transportul și comerțul cu amănuntul, potrivit unui studiu realizat de McKinsey & Co. Guvernele avertizează că milioane de oameni vor pierde locurile de muncă, iar Banca Centrală Europeană a anunțat săptămâna trecută că șomajul va crește și după o recuperare a pandemiei.
Companii mari care urmează să își reducă posturile
- Airbus
- BP
- Renault
- Lufthansa
- Air France
- lanțul de magazine Debenhams
- Banca Irlandei
Specialiștii avertizează oamenii cu privire la reducerea locurilor de muncă, acești susținând că vine criza posturilor.
„Vedem un val uriaș de restructurare care vine, în special în Germania, Franța și Statele Unite. În septembrie, octombrie și noiembrie, vom înregistra probabil un milion de șomeri suplimentari doar în Franța - nu doar oameni care lucrează pe termen scurt, ci și oameni cu înaltă calificare”, avertizează Christophe Catoir, preşedintele Adecco pentru Franta şi Europa de Nord, citat de New York Times.
Firmele din România pe timp de pandemie
Țara noastră a fost destul de afectată pe plan economic în această perioadă, înregistrându-se doar 60.634 de noi firme, faţă de anul trecut când numărul firmelor înregistrate a fost de 88.508. Pe lângă asta, în această perioadă, 130.000 de firme au trăit din şomaj tehnic, iar 875.000 de persoane au avut contractele de muncă suspendate.
CITEȘTE ȘI:
RECORD: Tranzacțiile imobiliare au crescut la Cluj-Napoca, orașul SE DEZVOLTĂ RAPID
Cât de preocupați sunt tinerii de viitorul lor financiar?