Educație

Studenții cer măsuri clare înaintea reluării cursurilor în facultăți. Locurile în cămine, un subiect tabu pentru guvernanți

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a cerut măsuri clare înaintea reluării cursurilor.

ANOSR solicită Guvernului publicarea urgentă a unor măsuri sanitare pentru învățământul universitar ANOSR solicită Guvernului publicarea urgentă a unor măsuri sanitare pentru învățământul universitar
 
 

 ANOSR și-a exprimat punctul de vedere cu privire la  proiectul de ordin de ministru care conține măsurile pe care instituția, împreună cu Grupul de lucru interministerial pentru începerea școlii, le-a propus. Așadar, studenții solicită guvernanților publicarea unor măsuri de concrete și pentru sistemul de învățământ universitar.

 


„Guvernanții nu prezintă soluții pentru studenți și nu oferă absolut nicio normă sau îndrumare instituțiilor de învățământ superior din România cu privire la modul de desfășurare a actului educațional, care să pună în prim plan sănătatea comunității universitare” a declarat Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), astăzi printr-un comunicat de presă, conform edupedu.ro.

„Am constatat că mai multe universități românești încep în mai puțin de o lună desfășurarea activității didactice pentru anul universitar 2020-2021, mai exact pe data de 14 septembrie 2020. Totuși, în ciuda acestui context complet atipic pentru educația din România, decidenții încă nu și-au asumat publicarea vreunei măsuri sau recomandări pentru desfășurarea procesului educațional în mediul universitar” a declarat unul dintre reprezentanții ANOSR.


Tinerii studenți ridică și problema căminelor de cazare, aceștia solicitând un plan de desfășurare pe perioadă de epidemie „un subiect ce solicită atenție sporită reprezintă normele de cazare în campusurile universitare, deoarece este necesară o predictibilitate de care să poată beneficia studenții în alegerea cazării pentru acest an.”

„Reprezentanții guvernului amână prezentarea unor norme sanitare care se pot aplica în universitățile românești, chiar dacă, în grupurile de lucru din care facem parte am primit garanții prin care trebuia să avem deja în vigoare astfel norme. Decidenții trebuie să arate faptul că au învățat lecțiile pandemiei, asumându-și decizii clare și pentru sistemul de învățământ superior, astfel încât să nu se sacrifice un an universitar înainte să înceapă” a declarat Petrișor-Laurențiu ȚUCĂ, președintele Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.


În contextul în care există măsuri pentru sistemul de învățământ superior, acestea aflându-se în dezbatere la nivel de minister, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită consultarea beneficiarilor, adică studenții, deoarece nevoile lor ar trebui puse pe primul loc.

CITEȘTE ȘI:


 

 


Clujul fără studenți. Ce înseamnă asta pentru proprietarii de chirii?

 

 

 

Cum au fost afectați studenții clujeni de pandemie. „Am fost la pământ din punct de vedere psihic”

abonare newsletter