Educație

UMF Cluj organizează cursuri de pregătire pentru examenul de admitere

UMF organizează și în acest an cursuri de pregătire pentru examenul de admitere, care va fi susținut în mediul online.

 

 


Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca organizează și în acest an cursuri de pregătire şi examen de simulare a admiterii pentru tinerii care doresc să studieze la Facultatea de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie.

 


Viitorii candidați la examenul de admitere 2021 vor avea posibilitatea să aprofundeze materia, să își testeze cunoștințele și să se familiarizeze cu atmosfera și condițiile reale de la un concurs de admitere. Cursurile de pregătire vor avea loc în zilele de sâmbătă ale lunilor martie și aprilie, pe platforma online a universității, iar cei interesați se vor putea înscrie pe site-ul universității, până la data de 14 martie 2021.

După înscriere, fiecărui candidat i se va genera un cont individual care îi va asigura accesul pe platforma pe care vor avea loc cursurile. Cursurile de pregătire vor rămâne la dispoziţia celor înscrişi și vor putea fi accesate în orice moment, până la data examenului de simulare. De asemenea, universitatea pune la dispoziția viitorilor candidați la examenul de admitere și teste de admitere de Biologie, Biologie vegetală, Chimie organică și Chimie anorganică.


Examenul de admitere va fi susținut în mediul online

Pentru că, anul trecut, din cauza pandemiei de COVID-19, examenul de simulare a admiterii s-a desfășurat online, în condiții foarte bune, conducerea universității a decis ca acesta să fie organizat la fel și pe viitor. Astfel, examenul de simulare a admiterii pentru anul universitar 2021-2022 va avea loc în data de 8 mai 2021, pe aceeași platformă online pe care se vor desfășura cursurile de pregătire.

„Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an, exigența crește, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist și ne străduim să le oferim cele mai bune condiții de studiu." a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF.


Numărul celor interesaţi de profesia de medic, medic stomatolog sau farmacist a crescut de la an la an. În 2020, aproape 1700 de tineri s-au înscris la examenul de simulare a admiterii, care s-a desfășurat, pentru prima dată, online.

CITEȘTE ȘI:


UMF “Iuliu Hațieganu”, partener în proiectul european NeurotechRI, dedicat cercetării și inovării în domeniul neuroștiințelor

abonare newsletter