Educație

Încep probele scrise la Evaluarea Națională. Când va fi prima probă?

Începând din data de 13 mai 2021, se dă startul probelor scrise la Evaluarea Națională. Vezi în ce condiții se vor desfășura probele.

 

 


5.844 de elevi din clasele aVIa, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a VI-a, sesiunea mai 2021. Miercuri,12 mai 2021 vor începe probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, în anul şcolar 2020-2021.  

În perioada 12-13 mai 2021, la nivelul județului Cluj, 5.844 de elevi din clasele a VI-a, 4.206 elevi din mediul urban și 1.638 elevi din mediul rural, vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a VI-a, desfășurate potrivit Ordinului nr. 3.051/2016 și Ordinului nr. 3.647/ 7 aprilie 2021. Din totalul celor 5.844 de elevi de clasa a VI-a, 2936 de elevi sunt din municipiul Cluj-Napoca. 


Probele scrise

Miercuri, 12 mai 2021, elevii claselor a VI-a vor susține proba scrisă la Limbă și comunicare, iar joi, 13 mai 2021, se va desfășura proba scrisă la Matematică și Științe ale naturii.  

Probele scrise încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a evita interacțiunea elevilor din clase diferite. Pentru elevii claselor a VI-a, timpul alocat elaborării fiecărei lucrări scrise este de 60 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. 


Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale la finalul clasei a VI-a, în anul şcolar 2020-2021, au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Desfășurare cu prezență fizică

Evaluarea Națională la finalul clasei a VI-a, din perioada 12-13 mai 2021, se va desfășura cu prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ preuniversitar, indiferent de rata  incidenței din localitate, iar comisiile de la nivelul unităților de învățământ au obligația de a asigura îndeplinirea condițiilor de siguranță sanitară, potrivit prevederilor Ordinului comun, al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, nr. 3235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităților în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. 


Primirea rezultatelor

Rezultatele obținute de către elevi la probele scrise, de la finalul clasei a VI-a, se constituie într-o diagnoză de sistem, nu se consemnează în catalogul clasei, nu se afișează, ci se comunică doar fiecărui elev și părinte, în parte. 

„În anul școlar 2020-2021, Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19, iar în acest an școlar, după o perioadă atât de mare de predare online, consider că este foartă importantă o evaluare standardizată la nivel național pe ciclurile de achiziții fundamentale, pentru a vedea în ce măsură copiii și-au însușit conținuturile prevăzute în programa școlară, dar, mai ales, pentru  reglarea demersului didactic și elaborarea unor planuri de învățare individualizate, în vederea recuperării decalajelor și atingerii standardelor de performanță”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.    

Ultimele Stiri
abonare newsletter