Externe

Întăriri militare pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Franța, în alertă maximă în faţa ameninţării cu atentate.

Franța este în alertă maximă în faţa ameninţării cu atentate, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris.

Întăriri militare pentru Jocurilor Olimpice de la Paris. Sursă foto: Pixabay.com Întăriri militare pentru Jocurilor Olimpice de la Paris. Sursă foto: Pixabay.com

 

 


Franța este în alertă maximă în faţa ameninţării cu atentate, înaintea de Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al Apărării a anunţat joi că ţara sa va trimite întăriri militare pentru a ajuta la securizarea evenimentului sportiv internațional din această vară. 

„Forţele armate poloneze se vor alătura coaliţiei internaţionale înfiinţate de Franţa pentru a sprijini pregătirea şi securitatea Jocurilor Olimpice de vară din 2024", a declarat Wladyslaw Kosiniak-Kamysz pe reţeaua de socializare X, fără a preciza numărul de soldaţi dislocaţi, notează Agerpres.ro. 

„Un grup operativ alcătuit din soldaţii noştri, incluzând câini adulmecători, va fi desfăşurat la Paris. Principalul său obiectiv va fi să întreprindă operaţiuni de detectare a explozivilor şi de combatere a terorismului”, a adăugat ministrul.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a statului major al Armatei Poloneze, „deciziile au fost deja luate”. Guvernul francez a decis duminica trecută, imediat după atacul asupra sălii de concerte de la Moscova unde au murit 143 de persoane, să ridice planul Vigipirate la nivelul maxim, "atac de urgenţă", cu patru luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep a revenit în ţară și este pregătită să participe la Jocurile Olimpice. „O să fac totul pentru a participa!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter