Politică

Mircia Giurgiu sare în ajutorul „Mechel” Câmpia Turzii

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/14/02-mechel campia turzii linie de productie noua299_ag.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Deputatul clujean l-a interpelat pe ministrul Economiei, cerându-i să sprijine combinatul, ca o garanție a păstrării locurilor de muncă.</p>

Deputatul independent Mircia Giurgiu îi solicită ministrului Economiei să „depună toate diligenţele necesare pentru a se găsi o soluţie contructivă care să ducă la continuarea activităţii Combinatului Mechel Câmpia Turzii şi păstrarea locurilor de muncă”.

„În condiţiile în care, în judeţul Cluj, la începutul anului 2011, au fost disponibilizate 150 de persoane de la fabrica de bere Ursus care şi-a mutat activitatea de producţie în alt judeţ, iar firma Nokia a plecat din România rămânând pe drumuri alţi 2000 de oameni, iar la Autostrada Transilvania în cursul anului trecut nu s-a lucrat deloc pierzându-se alte peste 2000 de locuri de muncă, dacă şi la Câmpia Turzii, municipiu monoindustrial, se va închide această unitate de producţie, se va ivi o situaţie foarte grea”, a explicat ieri Mircia Giurgiu.

Activitatea Combinatului Mechtel de la Câmpia Turzii ar fi trebuit reluată în data de 24 februarie, după ce conducerea companiei a sistat-o, motivând în acel moment că starea vremii nu permitea aprovizionare combinatului cu materie primă.
Cu toate acestea, chiar şi în acest moment, trei sferturi din cei 2000 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii sunt în şomaj tehnic, iar restul lucrează cu normă redusă. Ioan Pascu, liderul sindical, susţine, însă, că motivul real al sistării activităţii a fost reprezentat de scăderea competitivităţii produselor şi ca o consecință, scăderea volumului de comenzi, după ce furnizorul de materie primă, care este tot un membru al grupului Mechel România, a majorat preţurile de livrare cu 25 %.

În ultima vreme, companiile grupului „Mechel” din România au raportat mai multe probleme tehnice, de natură să afacteze fluxul de producție. În data de 10 martie, compania-mamă anunța că a oprit furnalul electric de la Oțelu Roșu, ca urmare a unei defecțiuni survenite în procesul de producție. Pe lângă oprirea activității combinatului de la Câmpia Turzii, în data de 22 februarie, conducerea grupului anunța și închiderea temporară a unităților „Ductil Steel” Buzău, și „Ductil Steel” Oțelu Roșu.

Deputatul independent Mircia Giurgiu a depus în cursul zilei de marți 10 întrebări adresate membrilor Guvernului, între care și cea adresată ministrului Economiei Lucian Bode, în legătură cu activitatea societății Mechtel Câmpia Turzii să fie reluată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter