Politică

Programul “copy-paste” al lui Marius Nicoară

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/06/05-radu moisin conferinta pdl _sc_02.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Primarul interimar Radu Moisin demonstrează: programul lui Nicoară copiază pasaje din proiectele Primăriei, unele aflate chiar în faza de licitaţie. „Este un exemplu prost pentru elevii care îşi dau bacalaureatul acum...”, a adăugat Moisin.

Liderii democrat liberali clujeni Radu Moisin şi Adrian Popa l-au acuzat pe candidatul USL la Primăriei Marius Nicoară că a copiat proiectele Primăriei Cluj-Napoca şi ale lui Emil Boc şi le-a inclus în programul său electoral.

Declaraţiilor lor vin după ce Marius Nicoară atrăgea atenția clujenilor asupra „modului demagogic și mincinos” în care candidatul Emil Boc își face campania electorală “neavând proiecte proprii”.

Proiecte îl lucru încă din 2006

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin a precizat că după ce a analizat programul lui Nicoară a constatat elemente care se regăsesc în cel al contracandidatului său, Emil Boc. Aceasta pentru că, spune Moisin, „unii candidaţi nu au avut curiozitatea să citească strategia oraşului pe perioada 2007-2012 şi nici interesul să participe la dezbateri privind strategia 2007-2012“. La rândul său, consilierul local democrat liberalul Adrian Popa a precizat că „ceea ce prezintă senatorul adjectiv în programul său este un copy-paste al unor poiecte aprobate sau finanţate, pe partea de aprobare“.

Radu Moisin a amintit câteva dintre elementele regăsite în programul lui Nicoară, printre care monorailul, care este studiat încă din 2006, sau pasajul Bulevardul 21 Decembrie-Calea Moţilor, care a primit aviz de oportunitate încă din anul 2008. În ceea ce priveşte proiectului Centrului IT, Moisin a precizat că acesta este, de fapt, Centrul Regional de Excelenţă, Industrii şi IT, pentru care în perioada următoarea se va lansa şi licitaţia.

„Am văzut acest program, l-am citit. În acest program nu am găsit vreun element nou, realizabil, vorbind în calitate de clujean. Nu îl dăm în judecată, pentru că nu suntem adepţii unei politici ţinute pe holurile tribunalelor, ci ai unei politici elegante. Este un exemplu prost pentru elevii care îşi dau bacalaureatul acum...”, a adăugat Moisin.


Acuzele lui Nicoară

Vă reamintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, Marius Nicoară l-a acuzat pe contracandidatul său din partea PDL, Emil Boc, că i-ar fi plagiat programul de guvernare locală: „La începutul campaniei, mi-am făcut public programul de guvernare locală. După câteva zile şi-a lansat şi Emil Boc programul, cu multe puncte plagiate din programul meu, cum ar fi parcul tehnologic IT sau tunelul pe sub centrul municipiului”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter