Social

10.000 de euro pentru 6 mașini speciale de scris. Elevii cu deficiență de vedere din Cluj organizează o licitație pentru a cumpăra mașinile.

Câțiva elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca au realizat obiecte de artă care vor fi scoase la licitație pentru o strângere de fonduri ce are ca scop dotarea liceului cu 6 mașini speciale de scris.

Câțiva elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca au realizat obiecte de artă care vor fi scoase la licitație/ Foto: Consiliul Judetean Cluj - Facebook Câțiva elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca au realizat obiecte de artă care vor fi scoase la licitație/ Foto: Consiliul Judetean Cluj - Facebook

 

 


Câțiva elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca au realizat obiecte de artă care vor fi scoase la licitație pentru o strângere de fonduri ce are ca scop dotarea liceului cu 6 mașini speciale de scris. 

 


Evenimentul are loc sâmbătă 11 mai 2024 de la ora 14:00 la N1 studio, unde cei prezenți vor avea parte și de experianța unei ședințe foto cu fotograful Adalbert Dohotariu. 

Participanții vor avea oportunitatea de a se bucura de experiența artei vizuale, dar și de a socializa chiar cu elevii care au lucrat manual obiectele scoase la licitație. 


Pentru achiziția celor 6 mașini de scris Braille Tatrapoint Standard este de nevoie de 10 000 de euro, iar până în prezent a fost strânsă suma de 1000 de euro. Aceste mașini vor contribui la îmbunătățirea experienței educaționale și la facilitarea integrării elevilor în societate. În urma achiziției, vor beneficia cel puțin următoarele 5 generații de elevi, înglobând un număr aproximativ de 800 de elevi.

Mai mult de atât, aceste aparate sunt esențiale pentru autonomia și independența persoanelor cu deficiențe de vedere, permițându-le să scrie texte, scrisori și chiar să formuleze documente mai complexe, cum ar fi lucrări de licență sau teze de doctorat.


Evenimentul va avea loc pe data de 11 mai 2024, între orele 14:00 și 20:00, într-un studio foto plin de creativitate și inspirație, situat la adresa Str. Calea Dorobanților, nr. 107, Cluj-Napoca. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Liceu pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, dotat cu echipamente ultramoderne. Finanțarea se va face prin PNRR

Zeci de elevi cu deficiențe de vedere au participat la o tabără montană la Băișoara. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter