Ştiri din Transilvania

Trei ucraineni, căutaţi de salvamontiști în Munţii Maramureşului. Doi dintre ei sunt în hipotermie. Erau echipați cu adidași în condiții de iarnă.

Salvamontiștii montani au ajuns, după mai multe ore de căutări, la unul din cei trei cetățeni ucraineni rătăciți în Munții Maramureșului și care sunt în stare de hipotermie. Aceștia erau echipați cu adidași în condiții iarnă, zăpadă și frig.

Intervenție Salvamont/Foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont Intervenție Salvamont/Foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont

 

 


Salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră au ajuns, după aproape patru ore, la primul cetăţean ucrainean din cei trei care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, potrivit Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş.

 


„Salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră au ajuns la stână în zona Vârfului Şerban, unde unul dintre ucrainenii căutaţi, cel de 27 de ani, a reuşit să se refugieze şi să îşi aprindă un foc (...). Ucraineanul de 27 de ani era în adidaşi şi avea ca rezervă cizme de gumă. În condiţii de iarnă, zăpadă, frig”, potrivit sursei citate. 

Alți doi cetățeni ucraineni s-ar afla aproape de graniţa româno-ucraineană.


„Ceilalţi doi cetățeni ucraineni sunt aproape pe graniţă, îmbrăcaţi la fel de necorespunzător zonei în care se află şi obosiţi. Refuză să mai coboare, fiind în hipotermie amândoi”, potrivit salvamontiștilor. 

Salvatorii montani vor porni în căutarea celorlalţi doi cetățeni ucraineni, care acuză probleme medicale. Din păcate, datorită condiţiilor meteo nefavorabile este imposibilă intervenţia aero în zonă, astfel că acţiunea va fi derulată doar terestru.


Acțiunea de căutare a celor trei ucraineni rătăciți în Munții Maramureșului a început în dimineața zilei de joi, în urma unei solicitări telefonice înregistrate la Serviciul Salvamont. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Salvamontişti din mai multe judeţe, inclusiv Cluj, intervenție pentru salvarea unui străin blocat în masivul Făgăraş

abonare newsletter