Actualitate

Black Friday: avantaje și dezavantaje (P)

Cumpărăturile de Black Friday sunt preferatele tuturor și motiv de mare entuziasm pentru multe persoane.

Black Friday are criticii săi Black Friday are criticii săi

Este o șansă fantastică de a obține cadouri de sărbători sau articole de care ai nevoie la prețuri mult mai accesibile decât în restul anului.

Black Friday are totuși criticii săi. Unii oameni susțin că Black Friday este o farsă sau îl consideră groaznic pentru cumpărături. Alții au nevoie de ajutor pentru a naviga printre mulțimile de clienți pentru a face o mică economie financiară. Iată câteva beneficii și dezavantaje pentru Black Friday 2022.


Este o șansă fantastică de a obține cadouri de sărbători sau articole de care ai nevoie la prețuri mult mai accesibile decât în restul anului.

Pro # 1: Știi ce primești


Când faci cumpărături de Black Friday, spre deosebire de Cyber ​​Monday, poți să vezi, să atingi, să simți și să duci imediat bunurile acasă, mai degrabă decât să aștepți să ajungă prin curier.

Pro #2: Oferte grozave


Acest avantaj ar putea fi cel mai evident. De Black Friday, sunt câteva vânzări fantastice de obținut. Unele produse prezente excelente pot avea unele dintre cele mai mici prețuri ale anului, dacă nu cele mai mici. Mulți oameni fac un studiu amplu cu mult timp înainte pentru a decide în ce magazin vor merge pentru a-și alege cea mai bună ofertă a anului de Black Friday. Urmărește cele mai bune oferte Altex și profită de Black Friday 2022!

Pro #3: Oferă locuri de muncă angajaților din comerțul retail


Deși pentru unele persoane este deranjant faptul că lucrătorii din comerțul cu amănuntul lucrează mult mai intens pentru a se pregăti de Black Friday, le oferă multora dintre ei un loc de muncă și un venit de care au nevoie pentru a-și întreține ei înșiși și familiile lor. Majoritatea firmelor ar trebui să ofere personalului salariu suplimentar dacă lucrează de sărbători sau de Black Friday.

Pro #4: Poate fi o afacere de prieteni și de familie


Cei cărora le place să petreacă timp cu prietenii apropiați și familia în timp ce cumpără cadouri de sărbători așteaptă Black Friday în fiecare an. Unii lucrează împreună pentru a se asigura că apucă sa cumpere tot de pe listele lor.

Pro # 5: Este distractiv

Dacă este luat în serios, poate distra oamenii și timp de câteva ore. Unii oameni îl consideră un fel de hobby. Ei cercetează reclame online, fac liste de cumpărături, își planifică rutele și se pregătesc pentru Black Friday ca și cum ar fi un maraton, care include odihnă suplimentară și hidratare înainte de ziua cea mare.

Contra # 1: Cozi și mulțimi

Mulțimile masive de oameni care se lovesc pentru aceleași articole sunt printre lucrurile pe care oamenii le detestă cel mai mult la Black Friday. Pentru a economisi câteva zeci de lei, unii indivizi chiar așteaptă afară în frig.

Contra #2: Unele oferte nu sunt cu adevărat oferte

Black Friday oferă reduceri excelente, dar nu toate lucrurile sunt disponibile la cel mai mic preț. De exemplu, unele bunuri pot avea prețuri și mai mici atunci când Crăciunul se apropie. Problema calității este un alt aspect. În comparație cu restul anului, mai multe lucruri sunt mai puțin costisitoare. Cu toate acestea, ar putea fi, de asemenea, replici inferioare ale articolelor pe care companiile le produc de obicei.

Contra #3: Poate duce la cheltuială excesivă

Ideea că aceste „chilipiruri” vor fi accesibile doar de Black Friday ar putea crea un sentiment de urgență și de imediat, care poate duce la cheltuieli în exces. Acest lucru ar putea tenta oamenii să-și depășească bugetul acum, mai degrabă decât să rămână la strategia lor inițială. 

Contra #4: Poluarea

Consumerismul necontrolat, care poate duce la achiziții impulsive de Black Friday este o sursă semnificativă de emisii de carbon. Multe companii de logistică investesc substanțial în opțiuni mai ecologice, cum ar fi mașini electrice sau livrări de biciclete cargo. Amprenta de carbon a livrării la domiciliu ar trebui, cel puțin, să scadă în timp.

Contra # 5: O tendință spre violență

Cel mai mare dezavantaj ar putea fi creșterea recentă a violenței la evenimentele de Black Friday. Există o știre despre o atmosferă reglementată care devine haotică din cauza cumpărătorilor excesiv de dornici aproape în fiecare an. Indiferent de câți bani economisiți, nimic nu merită să facă rău altor oameni. Prioritizează siguranța ta și siguranța altora în față produselor din coșul de cumpărături și cumpără în siguranță.

Indiferent ce alegi să faci de Black Friday, amintește-ți să acorzi prioritate securității financiare și bunăstării generale. Black Friday este o zi fantastică pentru cumpărături, mai ales aproape de Crăciun. Motivul pentru care Black Friday este atât de apreciată nu este un mister. Dar există și câteva aspecte negative. Ce ai de gând să faci? Faci cumpărături în magazin de Black Friday sau online sau aștepți până la Crăciun pentru a face cumpărăturile?

CITEȘTE ȘI:

Românii caută să cumpere vacanțe de „Black Friday”. Peste 97% își doresc mai multe oferte

Black Friday. „Ultimul bal înainte de criza economică”. Românii vor cumpăra de teama scumpirilor

abonare newsletter