Actualitate
Boc: „Există un grad mare de risipă alimentară. Eu, până nu golesc tot din frigider, nu mai cumpăr ca să arunc după”
Edilul Emil Boc a vorbit despre necesitatea combaterii risipei la nivel individual, dar și colectiv, în contextul în care în România gradul de risipă alimentară este unul destul de ridicat. Acesta a oferit și un exemplu personal astfel încât să acordăm atenție lucrurilor de care avem cu adevărat nevoie.
Emil Boc vorbește despre cum putem să eliminăm risipa alimentară / Foto: Facebook - Emil Boc
Edilul Emil Boc a oferit propriul exemplu, pentru a-i îndemna pe clujeni să fie în continuare responsabili în privința economisirii și a combaterii risipei. alimentare. În plus, după cum arată autoritățile, combatarea risipei energetice reprezintă de asemenea o prioritate.
„Trebuie să avem o cultură a economiei circulare, care înseamnă prelucrarea în integralitate a deșeurilor și transformarea în integralitate în energie, precum și un cult pentru a arunca mai puțin.
Să nu aruncăm mâncare, să nu cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, pentru ca după să le aruncăm”, a explicat edilul Emil Boc.
Grad ridicat de risipă alimentară în România
„Din nefericire, și în Europa, și în România există un grad destul de mare de risipă alimentară.
Când mă duc la raft, am început și eu să-mi impun, să văd dacă am nevoie de un produs sau nu am nevoie.
Și, până nu golesc tot din frigider, laptele sau celelalte alimente, nu iau ca să le arunc după aceea pe celelalte”, a exemplificat primarul Emil Boc.
De altfel, autoritățile susțin și eliminarea risipei energetice.
Primăria intenționează să facă publice datele privind planul de economisire și eliminare a risipei.
„Voi primi săptămâna viitoare o analiză, sper să o prezint. Septembrie 2022 raportat la septembrie 2021, octombrie 2022-octombrie 2021 din perspectiva eliminării risipei. Să vedem cât am cheltuit, cât gaz s-a consumat anul trecut în clădirile publice ale Primăriei și în școli, cât s-a economisit la gaz sau electricitate, în termeni de consum absolut.
Să vedem dacă mesajul nostru de economisire s-a reflectat în raport”, a explicat Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio.
Edilul susține că prin eliminarea risipei în acest fel cheltuielile ar fi reduse de la 1,1 milioane de lei la 600 de mii.
Măsura se aplică doar pentru iluminatul festiv. Iluminatul public nu va fi oprit
CITEȘTE ȘI: