Actualitate
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Transilvania Nord are un nou sediu regional
„Credeți că lui Dumnezeu îi pasă de clădiri?”, s-a întrebat sâmbătă, la inaugurarea sediului Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea de pe strada Borhanciului 44 din Cluj-Napoca, predicatorul Norbert Zens, trezorierul Diviziunii adventiste Inter-Europene.
Iar răspunsul, dat în fața numeroșilor reprezentanți ai Conferinței Transilvaniei de Nord, dar și a altor conferințe din țară, prezenți la eveniment, a fost că interesul Domnului depinde de care anume sunt valorile transmit aceste clădiri.
Pornind de la această răspuns-provocare, trebuie spus că adventiștii de ziua a șaptea sunt creștini dedicați în a-i ajuta pe oameni să înțeleagă Biblia, pentru a găsi în ea libertate, vindecare și speranță în Isus Hristos. Ei mărturisesc crezul creștin și cred că, în curând, Dumnezeu va triumfa în marea luptă dintre bine și rău. Adventiștii sunt o comunitate creștină dinamică, cu o populație internațională de circa treizeci și cinci de milioane de credincioși și aparținători, răspândiți în aproape toate țările lumii.
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România este un cult relativ tânăr în spațiul românesc, afirmându-se din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și primind recunoașterea administrativă oficială a statului nostru în anul 1920, numărul membrilor din România fiind, în zilele noastre, de aproximativ 100.000.
Liderii cultului spun că sănătatea și educația sunt direcții prioritare ale Bisericii Adventiste la nivel mondial, deținând peste 7800 de instituții de educație și peste 700 de spitale și clinici. Acest lucru este întărit și pe plan regional de către Biserica Adventistă din Transilvania de Nord. În acest an, s-a inaugurat Centrul de Sănătate Dumbrava din Bistrița-Năsăud, care îmbină folosirea unei aparaturi moderne cu principii sanogene naturale: alimentație sănătoasă, aer curat, încrederea în Dumnezeu, meloterapie, odihnă, hidroterapie. De asemenea, în județul Alba s-a deschis Centrul de Sănătate de la Sălciua 3 H Centre (Hope, Health & Happiness), care oferă tratamente de detoxifiere și servicii medicale bazate pe factori sanogeni naturali, într-o zonă foarte pitorească, cu multe atracții turistice.
Implicarea în societate este demonstrat și de numărul instituțiilor educaționale administrate de Biserica Adventistă din Transilvania de Nord. Conferința Transilvania de Nord asigură de mai mult de 15 ani patronajul a opt grădinițe, a unui centru de zi pentru copii, a unei școli primare și administrează de mai mult de 30 de ani un liceu vocațional cu profil teologic, oferind servicii educaționale pentru circa 700 de copii și elevi.
În acest context evolutiv, sâmbătă a fost inaugurat la Cluj-Napoca sediul regional al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona de nord a Transilvaniei. „În Sabatul de 19 noiembrie, la 30 de ani de la reorganizarea teritorială a Bisericii Adventiste din Transilvania, am primit din partea Lui Dumnezeu, în dar o casă nouă! El să fie lăudat pentru această bucurie aparte! Mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea acestui edificiu”, a spus, cu această ocazie, Ștefan Tomoiagă, președintele Bisericii Adventiste din Transilvania de Nord.
Noua construcție devine astfel sediul regional de conducere pentru cele 125 biserici adventiste locale din județele Alba, Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare și Maramureș. Clădirea, cu o suprafață utilă de aproape o mie de metri pătrați, este organizată pe trei nivele, astfel încât să răspundă nevoilor actuale ale cultului și cuprinde spații pentru birouri, săli de conferințe, un studio radio-tv și trei camere de cazare.