Actualitate
PRESShub în anul 2022. Ce au făcut și cu ce bani
2022 a fost un an al schimbărilor pentru publicația PRESShub. În luna ianuarie, la conducerea redacției de la București a venit un nou redactor șef, Răzvan Chiruță, jurnalist care a mai condus redacțiile România liberă și Newsweek România.
2022 a fost un an al schimbărilor pentru publicația PRESShub/ Foto: PRESShub
În anul 2022, numărul partenerilor PRESShub a crescut consistent. În prezent, 38 de publicații din țară fac parte din rețeaua noastră de colaboratori.
Potrivit PRESShub, în prezent 38 de publicații din țară fac parte din rețeaua lor de colaboratori.
De unde au avut bani în 2022?
Granturi internaționale:
- Comisia Europeană (programele DG Regio și „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori”, în desfășurare până în 2024): 339.115 de euro;
- Free Press for Eastern Europe (Science+): 13.261 de euro;
- Parlamentul European (Eu în UE) – 18.000 de euro;
- Ambasada SUA/Departamentul de Stat al SUA (Facts not Fake) – 19.000 de euro.
Sponsorizări și donații
- Ambasada Germaniei – 1.500 de euro;
- Sponsorizări de la societăți comerciale – 20.000 de euro.
Alte venituri
- Advertoriale – 6.000 de euro.
Ce au făcut cu acești bani în 2022?
Finanțările din granturi internaționale obținute de PRESShub în 2022 au susținut activitatea jurnaliștilor care activează în rețeaua lor, dar și în publicații partenere precum Hotnews, G4Media, Euractiv, Ziarul de Iași, Bihoreanul, Viața liberă, Atlatzo Erdely, Monitorul de Cluj, Argeșul Online, Săptămâna online, Reporter de Iași.
Peste 50 de jurnaliști români din presa centrală și locală au participat în 2022 la proiectele și seminariile organizate de către PRESShub, cu articole care respectă principiile profesionale și deontologice ale jurnalismului.
În anul 2022, a continuat proiectul privind combaterea dezinformării și a fake-news, Radicalizare (Facts not Fake). De asemenea, jurnaliștii colaboratori au realizat investigații și analize despre problema traficului de persoane, în condițiile în care România este în continuare pe locul I în UE ca țară sursă, în cadrul proiectului Stop AT.
Citește continuarea pe PRESShub.ro
CITEȘTE ȘI: