Actualitate

Subvenţii pentru femeile care se recalifică profesional

<p>Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală Cluj-Napoca oferă 100 de subvenţii mamelor aflate în concediu de creştere a copilului până la 2-3 ani sau femeilor aflate în situaţii financiare care necesită ajutor social, singura condiţie fiind ca venitul net lunar al titularei cererii de acordare a subvenţiei să nu fie mai mare de 1.200 de lei.</p>

Aceste subvenţii se acordă femeilor din Regiunea de Nord – Vest, pentru absolvirea unui curs de formare - dezvoltare profesională sau calificare - recalificare profesională recunoscut de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor. Subvenţia se acordă în funcţie de costul programului de formare, în limita sumei de 1.000 lei. Acordarea subvenţiilor se va face în ordinea depunerii cererilor, până la 31 octombrie 2013.

Totodată, în programul de guvernare al noului Cabinet se stipulează şi măsuri pentru încurajarea natalităţii prin sprijinirea integrării pe piaţa forţei de muncă a părinţilor care au în întreţinere minori. Astfel, este prevăzută acordarea de subvenţii angajatorilor care reintegrează pe piaţa muncii femei cu copii în întreţinere sub şase ani (angajarea celor care se află în concediu de creştere a copilului, în şomaj sau în şomaj de lungă durată).

De asemenea, programul are în vedere eliminarea restricţiei de angajare pe perioada concediului de îngrijire a copilului, respectiv introducerea posibilităţii de ocupare parţială concomitent cu deducerea proporţională a indemnizaţiei de creştere a copilului şi introducerea şi stimularea formelor alternative de angajare, precum munca la distanţă şi ocuparea parţială.   

Ultimele Stiri
abonare newsletter