Actualitate

Defecţiuni din cauza gerului la contoarele de apă

<p>Clienţii Companiei de Apă Arieş au probleme cu contoarele din cauza gerului.</p>

Perioadele de temperaturi extreme au adus o serie de neajunsuri clienţilor Companiei de Apă Arieş (CAA) care s-au trezit cu controarele de apă crăpate din cauza gerului. Mai mult, chiar şi instalaţiile interioare au avut de suferit.

Delia Viţălariu, şeful Departamentului Comercial din cadrul CAA, spune că temperaturile scăzute din ultima perioadă au determinat apariţia mai multor defecţiuni pe instalaţiile de apă potabilă ale utilizatorilor.

„Am înregistrat în cadrul companiei solicitări din partea clienţilor privind lipsa apei potabile. În urma prezentării echipei de intervenţie din cadrul societăţii noastre s-au constatat probleme atât pe instalaţia de apă potabilă a operatorului cât şi pe instalaţa de apă potabilă a utilizatorului. Avem cazuri în care controrul de branşament, datorită temperaturilor scăzute, a îngheţat. De asemenea, sunt şi cazuri în care instalaţia de apă potabilă a îngheţat”, explică Viţălariu.

Aceeaşi sursă a mai precizat că există obligativitatea verificării instalaţiei de către utilizator, prevedere stipulată în contractul încheiat între Compania de Apă şi clienţii acesteia.

Concret, în contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, la capitolul 4, art.9.11. se menţionează că: „În cazul în care căminul de branşament şi/sau contorul de apă se află pe proprietatea utilizatorului, acesta va asigura integritatea sistemelor de masurare, va asigura accesul operatorului la contor pentru efectuarea citirilor, verificărilor, precum şi pentru operaţiile de întreţinere şi de intervenţii contor şi va suporta costurile reparaţiei contorului de branşament dacă defecţiunile acestuia s-au produs sdin vina sau din neglijenţa sa.”


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter