Actualitate

Posturi în străinătate pentru asistenţii medicali

<p>Asistenţii medicali care vor să îşi practice meseria în afara ţării pot să aleagă în această perioadă între ofertele din Belgia şi Germania.</p>

 

81 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia asistenţilor medicali prin reţeaua EURES, persoanele selectate urmând să beneficieze de un salariu care poate ajunge până la peste 25.000 de euro pe an. Se cere calificare profesională de asistent medical, diplomă obţinută la absolvirea unui liceu sau facultăţi din domeniu. Aplicantul trebuie să aibă număr de înregistrare la colegiul Asistenţilor Medicali şi cunoştinţe bune de limba franceză, în cazul în care aplică pentru un post în Belgia.

Salarizarea este cea prevăzută în Belgia pentru poziţia de asistent medical şi se aplică în funcţie de vechime. Pentru primul an lucrat se oferă 2.142,16 euro brut/lună, 13 euro brut/oră, 25.705,98 euro brut/an. Angajatorul oferă sprijin în găsirea unei locuinţe şi pentru integrarea corespunzătoare la noul loc de muncă; se acordă primă de vacanţă 1.970.79 euro şi primă de sfârşit de an 967,78 euro.

În Germania se oferă 76 de posturi de asistent medical, asistent geriatrie sau îngrijitor persoane în vârstă. Se cere calificare în domeniu şi cunoştinţe de limba germană. Salarizarea este de 2.000 - 3.500 euro brut/lună pentru asistent medical şi 1.500 - 2.300 euro brut/lună pentru îngrijitor. Se oferă sprijin în găsirea unei locuinţe.

Se oferă contract de muncă full-time, pe o perioadă nedeterminată. Cei care doresc să îşi găsească un loc de muncă în domeniu trebuie să trimită CV în limba engleză sau franceză  la adresa de email lieven.schepers@novellasint.eu până la data de 30 martie 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter