Actualitate

ACI Cluj n-a făcut plăți către firma Bogart pentru obținerea de autorizații de construire

<p>Numele companiei ACI Cluj a fost menționat zilele trecute în presă, cu referire la firmele care au plătit onorarii către Bogart Construct pentru obținerea unor autorizații de construcție de la Primăria Cluj-Napoca.</p>

 

Într-un comunicat de presă remis ziarului Monitorul de Cluj, ACI Cluj precizează că suma de 800.000 de lei, vehiculată în presă, reprezintă contravaloarea serviciilor de proiectare pentru realizarea noului Stadion Municipal din Cluj-Napoca. Proiectul stadionului a fost realizat de un consorțiu format din 8 companii (5 de proiectare și 3 de construcție), iar ACI Cluj a fost liderul acestei asocieri. În această calitate a avut sarcina de a face plățile către toți ceilalți asociați, după ce în prealabil a primit finanțarea de la autoritățile publice. Contractul de asociere este autentificat de notarul public și face parte din dosarul achiziției publice aferent acestei investiții.


„Foarte important este și faptul că firma ACI Cluj nu are încheiate niciun fel de contracte cu compania Bogart Construct, în vederea obținerii unor autorizații de construire de la Primăria Cluj-Napoca”, afirmă conducerea companiei ACI Cluj.

„Considerăm regretabilă și nedreaptă asocierea numelui companiei noastre cu fapte de corupție”, se mai arată în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter